Cuma, Mart 29, 2024

Bilim-Kurgu Yapılı 5 Film Önerisi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Teknoloji severler olarak bilim-kurgu film izlerken vazgeçemediğimiz konuların başında geliyor. Birçok bilim-kurgu film & dizi seti mevcut ve birçoğunu yakından bilip daha önceleri izledik. Ama gelin burada -ötekiler kadar- meşhur olmamış ve izlemeye değer 5 filmden bahsedelim. Fikir sahibi olabilesiniz diye filmlerin yanında IMDBpuanlarını ekliyorum ve şimdiden iyi seyirler diliyorum 🙂

5- Donnie Darko ( 2001 ) – 8.1/10

80’lerin sonunda geçen öyküde, Donnie Darko adında 16 yaşında bir genç, bazı gerçek olmayan görüntüler görmeye başlıyor. Özellikle de tavşan kostümlü bir adam beliriyor sık sık. Çevresiyle uyum sorunu yaşayan genç, ailesinin ve okulun kendisi için çizdiği yoldan ayrılıp, esrarengiz misafirinin izinden gidecektir…

5

4-Battle Royale (2000) – 7.1/10

İngilizce adıyla Battle Royale, Kinji Fukasaku tarafından yönetilen ve aynı adlı romandan uyarlanan 2000 yapımı Japon filmi. Seri şeklinde çekime geçen filmin 2. ve 3. yapımı da mevcuttur. 

4

3- Ex Machina (2014) – 7.7/10

Daha önce Yapay Zeka Film Önerileri yazımızda da yer verdiğim bu filmin küçük şaşırtmalarla size keyifli vakit geçirteceğine inanıyorum. Alex Garland tarafından yazılan ve ilk yönetmenlik denemesi olan 2014 yapımı İngiliz bilim kurgu psikolojik gerilim filmidir.

2- Minority Report (2002) – 7.7/10

Türkçe ismiyle Azınlık raporu olarak bilinen film Philip K. Dick’in kısa hikâyesinden aynı adla senaryolaştırılmıştır. 2002 de ABD’de vizyona giren film bilim-kurgunun yanında Gizem/Suç kategorilerinde de yerini almıştır.

minority report 002

1-Inception ( 2010 ) – 8.8/10

Her ne kadar bilinmeyen filmleri derlemek istesem de Inception’a bu listede yer vermeseydim bu gece rahat uyuyamazdım. Christopher Nolan tarafından yazılan ve yönetilen bilim kurgu türündeki ABD filmidir. Başrolünde ise Leanardo DiCaprio abimiz oynamaktadır.

inception coffee table black promojpg

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler