Salı, Nisan 23, 2024

Bir Fotoğrafın Photoshop Olduğunu Anlamanın Kısa Yolu

Paylaş

silkroad gaminggentr

İnternette sürekli olarak art niyetli kişiler veya niyetinin ne olduğu önemli olmayan kişiler sürekli olarak paylaşımlar yapıyorlar. Bu paylaşımlar kimi zaman toplum içerisinde, özellikle Sosyal Medya üzerinde çok kısa süre içerisinde yayılarak yanlış algılanmalara yol açabiliyorlar. Biz de bu hafta bir resmin veya fotoğrafın Photoshop ile düzenlenip düzenlenmediğini anlamanın basit ama etkili yollarını sizlerle paylaşıyoruz.

Bir Resimde Photoshop Olduğu Nasıl Anlaşılır ?

Profesyonel çalışan kişiler o kadar ince efektler vererek çalışmaları yapıyorlar ki, tasarım işleri ile uğraşan kişilerin bile yayınlanan fotoğrafların Photoshop ile düzenlenip düzenlenmediğini anlayamıyor. Onlar anlayamadığı gibi, Photoshop nedir bilmeyen kişiler de bu resimlere çok kolay kanabiliyorlar. Biz de PC Hocası olarak bu durumdan sizleri kurtaracak iki basit yöntem ile Photoshop olup olmadığını anlatan işlemleri gösteriyoruz.

1-) Metin Belgesi Yöntemi

En çok bilinen ve en etkili yöntemlerden birisi olan metin belgesi yönteminde şüpheli bulduğunuz resmi alarak üzerinde sağ tıklayın. Ardından “Birlikte Aç” deyin ve karşınıza aşağıdaki gibi bir karmaşık tablo gelecektir. Bu satırlar arasında eğer “Adobe Photoshop CS 5” gibi ibareler yer alıyorsa, bilin ki o resim daha önceden Photoshop üzerinde oynanmıştır.

Photoshop-Metin-Belgesi
2-) Kaynak Görüntüleme Yöntemi

Bu yöntemi uygularken %70 başarı oranı vardır. Bir resim Photoshop ile düzenlendiyse, kaynağında Adobe Photoshop CS yazar ve kaydedilir. Siz de bu kayda bakarak resmin daha önceden düzenlenip düzenlenmediğini anlayabilirsiniz. Gelin haydi başlayalım;

program

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

6 YORUMLAR

  1. Onuda atlatmanın yolu var photoshopta yapılan bir çalışmayı ekran görüntüsünü çekip jpeg kaydedersen photoshoptan eser kalmıyor hocam 😀

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler