Cuma, Mart 29, 2024

EURO 2016 Maçları TRT’de 4K Olarak Yayınlanacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Fransa’da gerçekleşecek olan ve ilk maçların yarın başlayacağı olan EURO 2016 Şampiyonası ilk olarak Fransa – Romanya arasında saat 22:00’da gerçekleşecek. Maçları ise TRT ilk kez 4K olarak futbol severlere duyuracak. Peki TRT‘den 4K olarak Euro 2016‘yı izlemek için ne yapmak gerekiyor ?

EURO 2016 4K Olarak Nasıl İzlenecek ?

Türkiye’ninde içerisinde bulunduğu EURO 2016 Şampiyonası yarın başlayacak olan Fransa – Romanya maçı ile açılacak. Tüm EURO 2016 maçlarını TRT’den izleyebileceğimiz gibi, ilk kez 4K yayın yaparak şampiyonayı bizlere hissettirecek olan maçlar belli oldu. İlk etapta 4 adet çeyrek final, 2 adet yarı final ve final maçları TRT 4K kanalında naklen yayınlanacak. Normal olarak izlemek isteyenler TRT 1 kanalından yayını takip edebilecekleri gibi, 4K görüntü kalitesinde izlemek isteyenler TRT 4K kanalından takip edebilecek.

EURO-2016-TRT-4k
Maçları 4K olarak izleyebilmek için ilk olarak 4K destekli bir televizyonunuzun olması gerekmektedir. Şuan için ülkemizde de çok fazla yaygınlaşmamış olan 4K TV‘ler Türkiye’de 650 bin hanede bulunuyor. Eğer bu ayrıcalıklı fırsatı özel olarak 4K görüntü kalitesinde izlemek isterseniz aşağıdaki parametreleri uydunuzdan bulmalı veya direkt kanalı listeletmeniz gerekmektedir.

TRT 4K Parametreleri;

 

  • Uydu: Türksat
  • MHz: 12.615
  • Polarizasyon: Yatay
  • S/R: 12500

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

2 YORUMLAR

    • Merhaba,

      Türkiye’de 4K televizyon satışları yapılmaktadır. Özellikle LG, Samsung ve Arçelik gibi firmalar satışlarını gerçekleştiriyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler