Cuma, Mayıs 10, 2024

Bir Ülke Daha TikTok’u Yasakladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sosyal medya dünyasına hızlı bir giriş yapan TikTok, özellikle son 1 yıldır çeşitli suçlamalarla karşı karşıya kalıyor. Uygulama için son suçlama ise bir hayli ilginç. Zira birçok ülke uygulamanın casusluk yaptığını iddia ediyor ve uygulamayı Çin’e veri sızdırmakla suçluyor. Bu noktada bazı ülkelerden TikTok için yasak kararları bile gelmeye başladı.

En son Kanada tarafından benzer bir adım atıldı ve TikTok’un ülke çapında yasaklandığı duyuruldu. Uygulama yasaklanırken, neden konusunda da detaylı bir açıklamaya yer verildi.

TikTok’u Yasaklayan Son Ülke Kanada

Bugün yapılan açıklamada Kanada Başbakanı Justin Trudeau, devlet tarafından verilen tüm cihazlarda ve kurumlarda uygulamanın yasaklandığını duyurdu. Gerekçe olarak ise başta de söylediğimiz gibi gizlilik ve güvenlik açısından TikTok’un sorun oluşturduğu iddiası sunuldu.

TikTok

Kanada tarafından atılan bu adım, uygulamanın tüm ülke genelinde yasaklandığını işaret etmiyor. Şimdilik resmi cihazlar ve kurumlarda uygulamanın kullanımı engellenmiş gibi gözüküyor. Fakat ilerleyen günlerde bu kararın daha da genişletilebileceği konusunda iddialar da var.

TikTok

Ayrıca benzer kararların ABD ve Avrupa Birliği ülkeleri tarafından da görüşüldüğü biliniyor. TikTok’un sahibi ByteDance her ne kadar güvenlik iddialarını kabul etmiyor olsa da görünen o ki uzun vadede TikTok benzeri suçlamalarla sık sık gündeme gelmeye devam edecek.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler