Cumartesi, Nisan 20, 2024

Blizzard, Hearthstone Kartlarını Sansürlüyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Blizzard, Hearthstone’a gelecek genişleme paketi yayımlamadan önce değişik bir karar alarak Hearthstone’daki kartların bazılarının resimlerini ve isimlerini, aşırı şiddet veya cinsellik içerdiği gerekçesiyle değişikliğe gitti.

Hearthstone, Dünya’nın en büyük dijital kart oyunlarından biri. Yıllardır gelişiyor ve yeni mekaniklerin gelmesiyle çevrimiçi platformda sürekli oyuncularının oynayışını değiştiriyor. Warcraft dünyasına olan bağı olsun bize oynamak düşüyor.

Hearthstone Sansur

Saviors of Uldum Paketi

Blizzard yeni Hearthstone genişleme paketinin Saviors of Uldum (Uldum’un Kurtarıcıları) olacağını açıkladı. Oyunda en çok sevilen süper kahraman takımlarından olan League of Explorers (kaşifler ligi), 2015’den beridir gözükmüyorlardı. Birçok kişinin gözdesi olan Reno Jackson’un dönmesiyle oyunu zamanında oynayıp bırakan oyuncuları oyuna dönmesi bekleniyor.

Bunlarla birlikte en son güncellemeyle gelen klasik Heathstone kartlarında büyük değişikliğe gitti. Geri gelen görev kartları, Uldum’un Kurtarıcıları mekaniği, kartlar tam dengeli değilse oyunun metası haline gelebilir.

Hearthstone Sansur2

Değiştirilen bazı kartların yan yana karşılaştırmasını fotoğraflarda görebiliyoruz. Geçmişte World of Warcraft‘ın Çin’deki çıkış tarihi benzer sansürlemenin gelmesi için yapılmıştı. Bu hakaretin sebebi ise benzer sebepler taşıyor.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler