Cuma, Mart 29, 2024

Blue Snowball İce YouTuber Mikrofonu İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Son zamanlarda etrafta YouTuber ekipmanı arayan çok fazla kişiye denk geldim, en çok aranan ekipman ise mikrofon oluyor. Ben de ses takıntılı birisi olduğum için sağda solda mikrofon aramaya başladım, öyle ki çok fazla para yatırıp Rode tarafında ucu 1000TL’ye kadar dayanan mikrofon almayı bile düşünmedim değil. İnternette gezinirken Blue Snowball İce adlı bu mikofonu buldum, çok araştırdım, internette ses testlerini izledim vs.. ve en sonunda bu mikrofonu almaya karar verdim. Bu yazımda ise sizlere bu mükemmel YouTuber mikrofonunu tanıtacağım, kullanım deneyimimi sizlere aktarmaya çalışacağım.

Ürün Neler Sunuyor ?

Tasarımı gayet hoş, baktıkça keyif veren kutusunun içerisinden mikrofonun kendisi, ardından USB kablosu ve ayağı çıkıyor, mikrofon yurt dışından geldiği için herhangi bir garantisi bulunmamakta. Ayak standı ve mikrofonun kendisi gayet hoş görünüyor, açıkçası tasarım kısmında beni cezbetmeyi başardı diyebilirim, kablosu ise onlar kadar güzel görünmese de normal kablo çeşitlerinden biraz farklılık gösterdiği için fena durmuyor. Evet, zaten resimden de görmüş olduğunuz üzere benim elimdeki model mikrofonun siyah olan versiyonu, aynı mikrofonun beyazı da bulunmakta, benim diğer ekipmanlarım ve masam da siyah temalı olduğundan dolayı takımı bozmamak adına ürünün siyah olanını almaya karar verdim. Mikrofonun ayağı yerine sıkıca oturabiliyor, yerli yersiz kıpırdamıyor veyahut buna bağlı olarak masayı da çizmiyor.

Başlıksız 3 2

Dış görünüşünden bahsettikten sonra bu mikrofonun ses kısmına değinmem gerekiyor. Bundan 1 yıl öncesinde BM-800 adlı ekonomik mikrofonu satın almıştım fakat pek de memnun kaldığım söylenemez. Mikrofon sesi az alıyordu, çok yakın olsanız bile sesiniz yine az gidiyordu, sesi yükseltmeye kalkıştığınız anda ise hemen cızırtıyı duyabiliyorsunuz, YouTuber dostlarımızın pek de umursamıyacağı bir durum olabilir fakat izleyicilerinizin birçoğu bu durumun farkına varabiliyor.

Ben ise az önce de belirttiğim gibi ses takıntılı bir şahıs olarak bu haşırtıdan memnun değildim, birçok yöntem denedim ve sorunu yine çözemedim, hatta AudaCity üzerinden birçok kayıtın sesiyle oynadım, yine işe yaramadı. Blue Snowball İce‘de ise bu dediğim sorunlardan ikisi de yok, sesinizi yaklaşık 4 metreye kadar mikrofona net bir şekilde duyurabiliyorsunuz. Cızırtı ile ise hiç karşılaşmadım. Kendimce şarkı coverleri yaptım, kendimce seslendirmeler yaptım, birçok kişi ile sesli konuştum ve mikrofonun ses performansından hiç rahatsız olmadım, konuştuğum kişilere sorduğum zaman da “sesin gayet iyi geliyor” gibi cevaplar aldım.

Başlıksız 4

Son olarak mikrofonun yazıcılarda kullanılan türlerde USB ile bilgisayara bağlandığını ve kendi içerisinde dahil, bir ses kartının olduğunu da belirteyim.

Başlıksız 2 2

Mikrofon İncelemesi Olur Da Ses Testi Olmaz Mı Hiç :

Aşşağıdaki videoda BM-800 ile Blue Snowball İce’nin ses performanslarını karşılaştırıyorum.

Blue Snowball İce‘nin güncel fiyatı ise Amazonda $49.99 civarı, tabii bu fiyatın beyaz model için geçerli olduğunu belirteyim, eğer siyah modeli almak isterseniz ise $59.99 ödemeniz gerekmekte. Gümrük vergisini de işin içerisine kattığınızda 350 TL gibi bir fiyat ortaya çıkıyor ki böylesi bir mikrofona göre gayet iyi olduğunu söylemeliyim. 

Değerlendirme Aşaması :

Ses kalitesi segmentinden de beklenebileceği üzere iyi, mikrofon sağlam duruyor, şık bir tasarıma sahip, stand gibi aparatlara takılabiliyor, taşıması kolay bir ürün zaten, her yere kolayca taşıyabilirsiniz. Eğer “ben YouTuber olacağım, zaten mikrofon aralarında en önemlisi, buna verdiğim paraya ben acımam” diyorsanız bu ürün tam size göre. “Ya hocam ben de müzisyen olmak istiyorum, coverlar yapacağım sesim de çok iyi” derseniz idare eder, daha üst modellere bakamayacaksanız segmentindeki en iyi ürün bile denebilir, sizin de işinizi görür kankalar. Şahsen ben memnun kaldım, birçok YouTuber de aynı mikrofondan memnunlarmış diye duydum.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler