Cumartesi, Nisan 27, 2024

Phoenix eSports PC İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bu hafta ofisimize mor renkli bir anka kuşu geldi. Ürün bize Performans ve oyun üzerine PC geliştiren Ankara menşeili Phoenix firması tarafından gönderildi. Biz de cihazı ilk çalıştırmadan önce her zaman yaptığımız gibi detaylara yakından bakarak sistemde neler kullanıldığına göz gezdirdik. Dilerseniz şimdi hep birlikte Phoenix eSports PC‘ye yakından bir göz atalım.

Hizmet Kalitesi Sence Önemli mi ?

Bir ürünü satın alırken sence hizmet kalitesi önemli mi ? Mesela 5K’ya bir sistem satın aldığını düşünelim. Ürünü teslim aldıktan kısa bir süre sonra veya önce sistemde çıkabilecek bir arızaya karşı satın aldığın yerin tavrının nasıl olmasını beklersin ? Müşteri memnuniyet her ürünü satın alırken en önemli kriterdir. Firmaya parayı bayıldıktan sonra hizmet alamıyorsanız, ne yazık ki o ürün ile başınız belada demektir.

Buraya girmemin en büyük sebebi ise Phoenix firmasının ürün satışı yapıldıktan sonra hizmet kalitesinin gerçekten mükemmel olması. Hatta şunu açık ve net söyleyebilirim: Şuan ki Türkiye koşullarındaki pek çok firmayı gözü kapalı sollayabilirler. Nedenine ise daha yakından bir göz atalım.

Siz ürünü satın aldıktan sonra ilk olarak Phoenix tarafında adınıza özel mektup, sistem testlerinin yapıldığı dökümanlar, kargo aşamasında gerçekleştirilen eylemler, özel Phoenix mührünün olduğu zarf, kasaya yapıştırabileceğiniz sticker ve dahası isme özel hazırlanarak kargoya dahil ediliyor. Hemen sonrasında ise sisteminiz ‘tak çalıştır’ olduğu için tüm programlar ön yüklü olarak size gönderiliyor. Siz sadece sistemi fişe takarak oyun oynamanın keyfine varıyorsunuz.

Öte yandan sistem satın alırken kişilerin en büyük sorununun Windows yüklü olarak gelmeyişi olduğunu biliyoruz. Phoenix bunu da fiyatın içine dahil ederek 800 TL’lik Windows’u kurulu olarak gönderiyor. Böylece orjinal bir Windows’a para vermenize gerek kalmadan sistemi teslim almış oluyorsunuz. Buraya kadar hizmet kalitesini ofisimizde bize gönderildiği kadar detaylı anlatmaya çalıştım hocalar. Son olarak ürünü teslim aldıktan sonra Phoenix tarafından her 6 ayda bir sisteminizin tozlanmasına karşı ücretsiz hizmetinin de olduğunu belirtelim. Sadece arayıp ürünü teslim almalarını söylemeniz yeterli.

phoenix esports pc inceleme 008

phoenix esports pc inceleme 007

Gelelim Phoenix eSports PC Özelliklerine

Bi kere ürünü cazip kılan bence en büyük detay dış görünüm. Performans tarafına birazdan değineceğiz. Ancak ürünün albenisi de performansı kadar önemli. Phoenix firması her ürüne ‘kasa toplama’ olarak değil, proje olarak baktığı için siz dilerseniz kasaya kendi adınızı, nickinizi, beğendiğiniz bir tasarımı veya logoyu yaptırabiliyorsunuz. Zira firmanın içerisinde heykel traşlar ve ressamlar görev yapıyor.

Phoenix eSports PC modelinde kasa tercihi NZXT S340 modelinden yana kullanılmış. Kasa beyaz pencereli olduğu gibi, mor dış kaplamaya sahip. Siz bu renkleri dilediğiniz gibi değiştirebiliyorsunuz. Bu arada bu sistemin Nvidia Battlebox programı içinde olduğunu belirtelim. Nvidia’nın bu yeni programı ile birlikte artık sistemler yeni rozetler ile kullanıcılara sunuluyor. Kullanıcılar bu rozetleri gördüğünde sistemin Nvidia Battlebox programına dahil olduğunu anlayabiliyor. Genellikle 4K, VR ve Gaming PC’ler için geçerli olan program, üst düzey performans vaat ediyor.

Kasanın içerisinde ise şu donanımlar bulunuyor:

❱ Anakart: Asus Rog Strix B250F Aura Sync

❱ İşlemci: Intel i5 7400 3.00Ghz

❱ Ekran Kartı: Asus Strix Gtx1060 O6G Gaming

❱ RAM: G.Skill Trident Z Rgb 16Gb 3000Mhz Ddr4

❱ SSD: Kingston 120Gb Uv400

❱ HDD: Seagate Barracuda 1Tb 7200Rpm

❱ Soğutucu: Dark Freezer X120

❱ Güç Kaynağı: Aerocool Kcas 600W 80+ Bronz

❱ İşletim Sistemi: Windows 10 Pro

phoenix esports pc inceleme 003

phoenix esports pc inceleme 002

phoenix esports pc inceleme 006

phoenix esports pc inceleme 005

Performans ve Oyun Testleri

Sistem ofise geldikten sonra kargo kolisinin içerisinden çıkan oyun ve performans test sonuçları ile bir kez daha şaşırdık. Zira her firma bu tür testleri pek fazla yapmaz. Zira sisteminize güveniyorsanız bu test sonuçları ile müşterinin kalbini kazanmak gerçekten kolay olabiliyor. Sistemin eksisi olarak ise gözüm bir ara sıvı soğutma aramadı değil. Sonuçta NZXT‘nin güzel sıvı soğutmaları var görünüm ve daha etkili soğutma için tercih edilebilir.

Ancak bu durum ‘sistem ısınıyor mu acaba ?’ sorusunu akıllara getirmesin. Sistem yük altındayken (oyun ve program testlerinde) maksimum 42 dereceyi gördü. Bu rakam ise yük altındaki bir sisteme göre gerçekten komik. Phoenix eSports PC‘nin yapılan test sonuçlarına hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz.

phoenix pc e sports pc geekbench 002

phoenix pc e sports pc geekbench 003

phoenix pc e sports pc geekbench

Ürünün oyun testleri unutulur mu ? Tabii ki hayır. Phoenix ekibi her bir PC için ayrı test platformları oluşturuyor. Phoenix eSports PC için de belirlenen GTA 5, CS Go, League of Legends, Dota ve Player Unkown’s oyunlarda FPS testleri gerçekleştirilmiş durumda. Yine o testlerin detaylarına aşağıdaki videodan ulaşabilirsiniz.

Sonuç

Değerli hocalar, açık konuşacağım. Türkiye’de bu gibi firmalara gerçekten ihtiyaç var. Zira hangi firmanın artık nasıl davranacağını bilemez olduk. O yüzden satış tarafında firmanın size sunduğu bu yenilikler gerçekten insana değer verildiğini çok net bir şekilde gösterebiliyor. Piyasada pek çok ölücü var bilirsiniz. Bu sistemin şuanda fiyatı 4999 TL olarak satışta. Ancak ‘kardeş ben bunun yerine şunu koyarım, o fiyata bunu toplarım’ diyen zerzavatları da çok gördük.

O yüzden ne yediği belli olmayan bu şahıslara aldırış etmemenizi tavsiye ediyorum. Ha bu fiyata farklı alternatifler toplanamaz mı ? Tabii ki toplanır. Ancak bazen gelen yorumlara baktığımızda insanı gerçekten salak yerine koymaya çalışan ölücü tipler ne yazık ki fazla oluyor. Neymiş efenim o fiyata 144 Hz monitör, 1070 ekran kartı, 7700K işlemci koyarmış. Gerçekten bu tiplere yazacak çok şey var ama kötü örnek olmak istemiyoruz 🙂 (Doğuş)

Phoenix eSports PC‘yi incelememiz için bize gönderen firmaya da teşekkürlerimizi sunuyoruz. PC hakkında sormak istediğiniz sorular varsa, aşağıdaki yorum bölümünden bizlere ulaştırabilirsiniz. Bir sonraki inceleme videomuzda görüşmek üzere. Kendinize iyi bakın, hoşçakalın.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

5 YORUMLAR

  1. Herkese merhaba. Ben burada olayları yazacağım sadece siz kimin haksız kimin haklı olduğuna kendiniz karar verin.

    Phoenix Bilişim’den yaklaşık 1.5 sene önce rebirth x modelini yaklaşık 7000 tl’ye satın aldım. Aldıktan sonra bazı sebeplerden dolayı bilgisayarı toplasanız 3 ay kullanabildim. Geçen ay bilgisayar PSU arızasından dolayı oyunlarda reset atmaya başladı. Phoenix’e mail attım. Dönen yok. Sonra telefon ile aradım kaç kere açan yok. En son Facebook’tan yazdım ve aynı gün döndüler. Ürünü kendilerine kargolamamı istediler. Mesaj aynen şu:

    “merhabalar, aksaklık için özür dileriz. Ups kargoyu arayarak …… kodu ile zümrüdü anka bilişime gönderim var diyerek ürünü evinizden aldırıp tarafımıza gönderebilirseniz hızlıca çözebiliriz. Baştada belirttiğimiz gibi aksaklık için özür dileriz en kısa sürede sorun çözülecektir. Üzerinde çalışılmaktadır.”

    Neyse efendim ben ürüne uygun bir kutu buldum ve straforlarla güzelce sararak; üzerine de “kırılabilir” bantı çekerek Ankara’ya kargoladım. Kargoda gainward gtx 980 ekran kartı zarar görmüş. Zarar dediysek hani öyle tamir edilebilir bişey değil. Bildiğiniz ekran kartı geri getirilemez şekilde ölmüş. Bana mail atılıyor:

    “Eren Bey ürün orijinal kutusu ve köpükleri ile gelmediğinden dolayı ekran kartınız sigorta ve garanti dışıdır.” diye. Ölen ekran kartının fiyatı 3000 küsur. Basit bi PSU arızasından ekran kartının gitmesine mi yanayım yoksa bide garanti dışı kalmasına mı. Bana son gelen mesaj şu yönde:

    “Sisteminizin tüm sorunlarını çözdük fakat ekran kartınızda ciddi bir hasar bulunuyor ve tamir ile çözülebilecek bir durumda değil. PSU ve fanlarınızın değişimi memnuniyetiniz açısından tarafımızdan değiştirildi fakat ekran kartınızın maliyeti pazarlama bütçemizden karşılanabilecek boyutta olmadığı için değişiklik konusunda sizin satın alma işlemi gerçekleştirmeniz gerekiyor. Bu konuda ekran kartınız için elimizden geldiğince uygun bir fiyatlandırma sunabiliriz. Talep ettiğiniz ekran kartını belirtmeniz yeterlidir.”

    Şimdi araştırınca garanti şartlarında orijinal kutu ve köpük ile ilgili herhangi bir ifade göremedim. UPS kargo taşıma yönetmeliğinde şu şekilde geçiyor:

    “Taşıyıcı, genel bir kargo taşıyıcısıdır. Gönderen; işinin erbabı olduğu kabul edilir ve kargo ambalajının, kargo hizmetinin gerektirdiği sağlamlık, ölçü ve standartta olmasını temin ile yükümlüdür. Taşınması ve taşınma süresince korunması için özel sistemler, ambalajlar gerektiren ve gereği gibi ambalajlanmamış kargoların hasarlarından Taşıyıcı sorumlu değildir. Ambalajlama hatasından dolayı Taşıyıcının ve üçüncü şahısların görecekleri zararlardan gönderen sorumludur. Gönderen ; eksik veya kusurlu ambalajlamadan kaynaklanan hasarlardan dolayı Taşıyıcıya kusur atfında bulunamaz ve herhangi bir tazminat talep edemez.”

    Ki ben PC’yi gerçekten güzel bir şekilde paketledim de. Hadi onu geçelim, varsayalım garanti dışı kalsın. Nette çok kısa bir süre araştırma yapınca görüyorum ki herkes; eğer kasa kargolayacaksanız ekran kartı ve ssd kesin sökerek gönderin diye yazmış (Kargoda ekran kartı kırılır mı?).

    Phoenix bilişimin böyle hassas bir konuda uyarıda bulunmaması kabul edilebilir bir şey değil. Bana sadece yukarıda da yazdıkları gibi PC’yi gönderin demişler. Açıkçası hayatımda ilk kez bir pc’yi kargoladım. Keşke önceden benim bu uyarıları okuma imkanım olsaydı ama cidden öyle güzel paketledim ki ekran kartının zarar göreceği aklımın ucundan geçmezdi. Kaldı ki PC de bu şekilde bana gelmişti.

    Açıkçası işlere bu derece vakıf bir firmadan gerekli hassasiyetleri göstermelerini isterdim. Ya da en azından nezaketen başka ekran kartı sunmalarını. Güzel bir müşteri kazanma yolu olurdu. Ama kendileri direk orijinal kutu değil diyerek işin içinden sıyrıldılar. Bana da 3000 tl’lik ekran kartının üzerine soğuk su içmek düştü.

    Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki o ürünün kendilerine kargolanma sebebi yaklaşık sadece 3 ay kullandığım PSU’nun arızası vermesiydi. Eğer o PSU 3 aylık kullanımda arıza vermeseydi şuan ekran kartım sizlere ömür olmayacaktı.

    Kaliteli PSU (!) için teşekkürler Phoenix, Allah belanı versin UPS Kargo!

    Not: Daha önce kargo ile hiç PC göndermedim ama Monster’dan laptop almıştım. Garanti kapsamında bir arıza için gönderirken (yine orijinal kutu değil) ekran zarar görmüştü. Sağolsunlar ücretsiz değişim yapmışlardı.
    Not 2: Monster Notebook virali değildir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler