Perşembe, Nisan 25, 2024

1 MS Tepkime Süreli AOC Q2778VQE İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bu hafta AOC tarafından ofisimize gönderilen Q2778VQE monitörünü yakından inceledik. Genellikle ofis kullanıcılarına hitap edecek düzeyde olan monitöre gelin hep birlikte yakından bir göz atalım.

Artık 2K Teknolojisine Teslimiz

Piyasaya sürülen yeni monitörler artık minimum 2K çözünürlük desteği ile birlikte kullanıcılara sunuluyor. AOC Q2778VQE monitörü de kullanıcılarına 2560 x 1440 px (2K) çözünürlük sunuyor.

Aslında monitörün teknik detaylarına giriş yapmadan önce tasarımından başlamamız gerektiğini düşünüyorum. İlk olarak siyah çerçeveli QHD çözünürlükteki 27 inçlik bu monitörde çerçevenin biraz daha ince olabileceğini düşünmedim değil. Geniş ekranda yüksek çözünürlük ve yüksek performans için geliştirilen bu monitör artık standart olan Full HD çözünürlüklere karşı iyi bir çözüm.

AOC Q2778VQE 003

Monitörün arka paneline göz attığımızda ise yine bizleri düz siyah çizgiler karşılıyor. Genellikle ev ve iş kullanıcılarına hitap ettiği için AOC AGON serisindeki gamer çizgilere rastlamak monitöre biraz daha profesyonellik katabilirdi.

Öte yandan AOC Q2778VQE monitörde öne ve arkaya eğimleri çok rahat bir şekilde yapabilirken, çerçeveyi tutup çeviremiyor ve pivot konumuna getiremiyorsunuz. “Bunu bir eksi olarak düşünebilir miyiz ?” diye soracak olursanız, standart iş kullanıcıları için gerekmeyecektir. Fakat çizim ve uygulama üzerinde çalışan kullanıcılar için sorun oluşturabilir.

AOC Q2778VQE 006

Teknik Veriler

Monitör bizlere D-Sub, DVI, HDMI ve DisplayPort girişleri ile zengin portlar sunuyor. Açıkçası artık VGA kavramının bittiği şu dönemlerde yeni konektörlere geçmek en doğru karar olacaktır. Zira görüntü kalitesi açısından monitörler her geçen gün farklı teknik detayları üzerine ekleyerek gelişmeye devam ediyor. Şuanda en popüler konektörler arasında gösterilen DisplayPort ve DVI girişlerini monitörün arka panelinde görmek sevindirici.

27 inç QHD Q2778VQE monitörümüz aynı zamanda 1 MS’lik tepkime süresi ile dikkat çekiyor. Biliyorsunuz, bundan bir kaç sene öncesine kadar 2 MS ve 4 MS’lik tepkime süresine sahip olan monitörleri kullanmış ve arasındaki farkları gerek oyunlarda gerekse uygulamalarda test etmiştik.

2K çözünürlükteki AOC Q2778VQE model monitörde ise 1 MS tepkime süresini görmek gerçekten güzel. Zira görüntü anlamında zaten monitörün başarılı olduğunun altını çizelim.

AOC Q2778VQE 005

Oyuncular Tercih Etmeli mi ?

Şimdi açık konuşalım; monitör ofisimize geldikten sonra tüm oyun testlerini AOC Q2778VQE monitöründe yaptık. 1 MS ve 2K çözünürlüğe sahip olması bize farklı bir monitör aratmadığı gibi, gerçekten iyi bir performans sundu. Yani görünüm açısından her ne kadar standart ev ve iş kullanıcılarına hitap etse de, oyuncular için de iyi bir seçim olabilir.

Zira daha gamer bir tasarım aramıyorsanız, AOC Q2778VQE monitörü tercih edebilirsiniz. Tekrar belirtmekte fayda var: Performans açısından hiçbir sıkıntı yaşamıyorsunuz. Sadece biraz daha göze hitap edebileceğinin altını çizmek isterim.

Şuanda AOC Q2778VQE monitörünün piyasa satış fiyatı 1500 TL‘den başlıyor. 1 MS ve 2K çözünürlük için bu fiyat gerçekten ideal.

AOC Q2778VQE

Teknik Özellikler

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler