Cuma, Mart 29, 2024

Razer Ornata Yarı Mekanik Klavye İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bu hafta Premium sınıf oyuncu ekipmanı diyince akla ilk gelen Razer‘ ın yarı mekanik klavyesi Ornata Chroma‘yı inceliyoruz. Her ne kadar yarı mekanik klavye olsa da, yazı yazarken rahatlığı tartışılmaz derece de rahat. Gelin hep beraber Razer Ornata Chroma‘yı yakından inceleyelim.

Bilek Desteği Ve Düşük Tuş Profili

Razer Ornata Chroma deri kaplama bilek desteği sayesin de ciddi anlamda ergonomi olarak size artı sağlıyor. Uzun saatler oyun ve yazı yazdığınız da rahatlığını rahat rahat farkına vardığınız mıknatısı sayesin de kolayca tak çıkar yapılabilen bilek desteği Premium sınıfa hitap eden bir eklenti olmuş.

Razer Ornata Chroma düşük tuş profili sayesinde özellikle yazı yazarken çiklet tuş tipi gibi rahat hem de tam yükseklikteki keycapler gibi oyun oynama için rahat 2 sinin tam arası. Kullandığım klavyeler arasında açık ve net ses ve kontrol konusunda beğenimi kazandı.

razer ornata inceleme 009

razer ornata inceleme 008

razer ornata inceleme 007

Mecha-Membrane Anahtarlar

Switch tipi olarak “mekanik klavye değil” diyeceksiniz. İçerisinde bulunan Mecha-Membrane anahtarlar ile ‘mekanik hissiyatlı’ bir performans sunuyor. Aynı zamanda klavyede 10 tuşa kadar Antighosting bulunuyor. Bu rakamı Razer için çok düşük bulduk.

Chroma ve Razer Arayüzü

Razer Ornata Chroma adından da anlaşılacağı gibi özellikle diğer razer ekipmanları ile birlikte senkronize bir şekilde çalışabiliyor. Razer Synapse arayüzü ile birlikte bunların hepsini ayrıntılı bir şekilde ayarlama imkanı sunuyor. Razer Chroma özelliği olan ekipmanlarında en sevdiğim olay açıkçası müziğe duyarlı olup ritme göre ışıkların yanıp sönmesi, buradan da güzel bir artı alıyor.

Razer Ornata Chroma Alınır mı ?

Fiyatı yüzünden Premium kitleye hitap eden bir oyuncu ekipmanı, bunu kimse inkar edemez. Ama gel gelelim Elinizde bunu alacak bir bütçe var. Almaya karar verdiniz ve para biriktirdiniz. Evinizde kendi odanız var, mekanik klavye sesi umurunuzda değil. Her ne kadar az sese sahip olsalar da bir sesi var. Ergonomiye rahatlığa önem verip oyun oynamanın yanında sıkça yazı yazıyorsunuz. Hiç çekinmeden tavsiye edebileceğim klavyedir. Alın keyfinize bakın. 🙂

razer ornata inceleme 0011

razer ornata inceleme 0010

razer ornata inceleme 0012

razer ornata inceleme 003

 

razer ornata inceleme 006

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler