Cumartesi, Nisan 27, 2024

BMW 2025 Yılına Kadar 12 Adet Tam Elektrikli Otomobil Üretecek!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Otomobil piyasasının dev markası BMW, 2025 yılına kadar 12 farklı elektrikli otomobil üreteceğini duyurdu.

Son dönemlerin en çok tartışılan konularından birisi olan elektrikli otomobiller tüm firmaları harekete geçirmişti. Dizel motorların sonunun geldiğini belirten yetkililer, firmaların elektrikli araçlara yönelmesinede olanak sağladı.

Piyasada Toyota’nın, Renault’un, Tesla’nın birçok elektrikli modeli bulunurken BMW’nin ise i3 ve i8 gibi modelleri yer alıyordu. Ancak hepinizin bildiği gibi i3 hatchback denilemeyecek kadar küçük, i8 ise tam anlamıyla yarış arabasıydı. 

Elektrikli bir otomobil kullanmak isteyen insanların ihtiyaçlarını tam karşılamayadığını fark eden BMW yeni 12 modelini üreteceğini duyurdu. 2025 yılına kadar mühlet isteyen şirket, bu süre içerisinde tam 12 farklı elektrikli modelini tanıtacağını belirtti.

bmw i8 futurism edition inceleme

Hemde bu modeller diğer elektrikli araçlar gibi hibrit olmayacak. Yani benzin+elektrik sistemiyle çalışmayacak. Tam elektrikli olacak olan araçlar sadece elektrik ile çalışacak. Buda BMW’nin elektrikli araç konseptinin hakkını vereceğini gösteriyor.

BMW’nin ilk tam elektrikli modelleri arasında iX3, MINI Electric, BMW i4 ve BMW iNEXT modellerinin bulunacağı belirtildi. Geriye kalan 8 model hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı. Ancak bu araçların içerisinde banko çıkar dediğimiz bir 4 kapı sedan, bir SUV yer alacaktır. Tabi bunlarda tıpkı 3 serisi ve 7 serisi gibi normal ve lüks olarak farklılık gösterecektir.

BMW’nin bu yeni atılımı gerçekten çok akıllıca olmuş. Keza piyasadaki iki elektrikli aracıda kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamıyor. i3 çok küçük olduğu için tercih edilemezken, i8 ise sportif yapısı ve fiyatları ile yanına yaklaştırmıyor. Bakalım yeni modeller nasıl olacak…

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler