Perşembe, Nisan 25, 2024

BMW M4 Convertible’a Bir de Vorsteiner Gözünden Bakın

Paylaş

silkroad gaminggentr

BMW‘nin M4 Convertible modeli yeniden modifiye edilirse ortaya nasıl bir görüntü çıkar ? Vorsteiner ekibi yaptıkları modifiye sonrasında BMW M4 Convertible‘ı adeta baştan çıkarttı.

 

Vorsteiner Kimdir ?

 

Öncelik olarak aracın tasarımlarını incelemeden önce bu şaheseri ortaya çıkartan firmaya yakından bir göz atmak lazım. Vorsteiner ekibi aslında BMW, Mercedes, Porsche ve Ferrari gibi üreticilerin araçlarına önemli modifikasyonlar yaparak tasarımların gelişmesine katkı sağlayan bir şirket. Firmalar Vorsteiner ile ortaklık sağlayarak ufuklarını genişletiyorlar diyebiliriz. İşte onlardan birisi de BMW M4 Convertible modeli oldu.

M4’ün fabrikasyon modeline ek olarak, daha fazla karbon fiber parçaların M4‘ün aerodinamiği ile buluştuğunu görebiliyoruz. Araca göz attığımızda ise ilk göze çarpan şeyin ön panelde yer alan ve rüzgarı ilk karşılayan alt spoiler ve arka tarafta bulunan difüzör olduğu görülebiliyor. Ayrıca aracın mat siyah rengini tamamlayan özel tasarım lastik-jant kombinasyonu da M4’ü çok farklı göstermiş. Tüm bu etmenler ancak bir yerde toplanıyor, o da tabii ki performans.

 

bmw-m4-convertible-6

 

BMW M4 Convertible Performans Olarak Neler Sunuyor ?

 

Bu performans canavarı aracın fabrikasyon çıkışı olan motorun üstüne hiçbir ekleme yapılmadan üretildiği belirtiliyor. Ancak aracın gövdesinde yapılan eklemeler ve aeodinamik geliştirmesi M4 Convertible‘ın 0-100 değerinde iyileştirme kazanmasını sağlıyor. Performans tarafında fabrikasyon değeri 4.5 saniyeyken, yapılan değişiklikler ve modifikasyon sürecinden sonra 4.1 saniyeye düştüğünü görüyoruz.

Aracın kaputunun hemen altında bulunan 425 beygir güce sahip çift turbo beslemeli 3.0 litre motor çalışıyor. BMW M4 Convertible modelinin saatte yapabildiği en yüksek hız ise 250 km/s olarak görülebiliyor. Modifikasyon sürecinden önce ise bu hız saatte 235 km/s olarak görülüyor.

bmw-m4-convertible-8

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler