Perşembe, Nisan 25, 2024

Borderlands Oyununun Geliştiricisi Gearbox Software, 1.3 Milyon Dolara Satıldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Borderlands oyununun geliştiricisi olarak daha çok bilinen Gearbox Software, THQ Nordic ana şirketi Embracer Group tarafından satın alınacağını duyurdu. Bir basın bülteniyle duyurulan Gearbox Software ve ilgili tüm IP’leri Embracer tarafından toplam 1,3 milyar dolar karşılığında satın alınacak.

Tartışmalara konu olan Gearbox CEO’su Randy Pitchford’un oyun geliştirme stüdyosundaki mevcut pozisyonunda kalacağı doğrulandı ve mevcut çalışanlar anlaşmanın bir parçası olarak Embracer Group hissedarları olacaklar.

Randy Pitchford’un açıklaması

“Lars’ın bir dizi ademi merkeziyetçi, başarılı girişimci şirketin hırslarını beslemeye ve hızlandırmaya adanmış bir müttefik ortak grubu olarak Embracer vizyonu, tüm grup genelinde çeşitlendirmenin kolektif değerini ve avantajlarını büyütürken, kısa, orta düzey için en parlak strateji ve tasarımdır ve bu sektörde 30. yılımda karşılaştığım bu sektörde uzun vadeli başarı. Gearbox’taki duygu, daha yeni başladığımız ve bu işlemin yalnızca çalışanlara ait şirketimizin yetenekleri için bir teşvik edici değil, aynı zamanda planladığımız heyecan verici gelecek için bir itici güç olduğu yönünde.

https://youtu.be/d9Gu1PspA3Y

Hemen hemen herkes Gearbox Software firmasını ve ismini daha çok Borderlands oyunu satışıyla tanıyor olacaktır, ancak stüdyo bazı ilginç oyunlara sahip durumda. Borderlands’in yanı sıra Gearbox firması, Brothers in Arms, Duke Nukem, Homeworld ve daha fazla oyunun sahibi. Stüdyonun son sürümü 2019 yılının Xbox One, PS4 ve PC için Borderlands 3 oyunuydu. Uzun zamandır beklenen birinci şahıs RPG oyunu, olumlu eleştirilerle yayınlandı ve PS5 ve Xbox Serisi konsolları için yeni nesil bir geliştirme aldı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler