Salı, Nisan 23, 2024

BTK’da Siber Güvenlik Ekibi için resmi başvurular açıldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz hafta Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yayınlanan bildirimde Türkiye’de siber güvenlik ekibi kurulacağı konusunda açıklamalar yapılmış ve Türk gençliğini bu konuya duyarlı olarak başvurularda bulunmalarını istemişti. Şimdi ise resmi başvuru yolu açılmış oldu.

Şimdi şöyle bir durum var arkadaşlar; geçtiğimiz hafta sizlere nasıl başvuru yapacağınız hakkında ufak bir rehber hazırlamıştık. Sonrasında sosyal medya üzerinden “arkadaş ülkede gençler kendini nasıl geliştirsin ?, adamlar yetişmiş elemanlar arıyorlar bir de.” yorumları yapılmıştı. Ancak bu tür yorumlara katılmadığımızı belirtmek isterim. Ülkemizde kendisini geliştirmiş, yetenekleri ile yapamayacağı işler bulunmaya canavar gibi gençler bulunuyor. Bu sadece siber saldırılar için geçerli değil. Bir insan beyni ile hareket eder. Beyin kavramı o kadar geniş ki, neyin nasıl yapıldığından ziyade, nasıl ilerleyeceğinin yolunu çizebilenler var bu ülkede. O yüzden BTK tarafından açılan siber güvenlik ekibi için kadro kurulduğunda “hayde gelin geçler oturun burda bizi savunun” denilmeyecek elbette.

Seçilen kişiler ilk olarak sınava tabii tutulacaklar gibi, sonrasında kadroya girenler eğitim alacaklar. Bu eğitimlere yurt dışından gelen siber güvenlik uzmanları da dahil olacak. O yüzden verilen bu fırsatı elimizin tersi ile değil, ilgi göstererek bu vatan için bir şeyler yapmamız gerekli. Bordo klavyeli arkadaşlarımızı bu safın dışında tutuyorum. Zira bizlere boş kırıntı yapacak kişiler değil, işini harbiden yapabilecek kişiler lazım.

Nasıl başvuru yapıyoruz ?

Geçtiğimiz hafta mail üzerinden başvuru gerçekleştiriliyordu arkadaşlar. Ancak mail olarak başvuran kişiler aşağıdaki gibi bir dönüş yapılıyor ve https://kariyer.btk.gov.tr/usom adresine girerek formu doldurmaları isteniyor.

(Resmi büyütmek için üzerine tıklayın)

btk siber guvenlik basvurusu

Formu doldururken yetenekleriniz ve deneyimleriniz önemli. Zira formu doldurmadan önce şunun da altını çizeyim; mezuniyet şartı ve çalışma tecrübesi aranmıyor arkadaşlar. Yeteneğinizin olması ve bu konuda kendinizi geliştirmek istiyorsanız şansınızı mutlaka deneyin derim. Form ile ilgili detayları ve şablonu aşağıdan görebilirsiniz.

btk siber guvenlik basvurusu 002

 

btk siber guvenlik basvurusu 003

 

btk siber guvenlik basvurusu 004

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

39 YORUMLAR

  1. merhaba ben sql açık brute force saldırısı ddos ıp değiştirme html css index atma dreamwiwer cc ve site hackleme biliyorum bende katılsam eğitirlermi beni?

  2. Başvuru yapıldıktan sonra sonuçlar tarafımıza hangi yolla ve hangi tarihte bildirilecek? Bunun cevabını alabilirsem sevinirim şimdiden teşekkür ederim iyi çalışmalar.

  3. Başvuru sonuçları, sınav da nelere tabii tutulacağımız bu gibi konular hakkında daha geniş çaplı bir açıklama yapılsa daha iyi olmaz mı sizcede? Böyle sadece başvuru yapıp neyi ne zaman ve nereden takip edeceğimiz belli olmadan beklemek biraz can sıkıcı bir durum daha açıklayıcı bir kaynağa ulaşmamız mümkün değil mi?

  4. ”Bu eğitimlere yurt dışından gelen siber güvenlik uzmanları da dahil olacak.” kelimesinden açıkça anlaşılıyorki, bu eğitimleri kesinlikle Ayyıldız Tim Özel Operasyon Ekibi üstlenecektir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler