Cumartesi, Nisan 27, 2024

Bu Hafta Sinemada İzlenecek Filmler #5

Paylaş

silkroad gaminggentr

28 Temmuz cuma gününde vizyona girecek olan filmleri 5.haftada da sizler için bir araya getirdik. Şimdiden keyifli okumalar.

Bugün bir çok film vizyona girdi, lakin dün ise 2 tane film daha vizyona girdi. Normalde her cuma vizyona giren filmler dün için yani 27 temmuz perşembe gününe planlandığı için dün çıkan filmleri ise bu yazımda yer vermek istiyorum. Geçen hafta vizyonda olan filmler bu haftada vizyonda olduğu için Buraya tıklayarak geçen haftanın filmlerine göz atabilirsiniz. Sizleri fazla bekletmeden filmlere geçiş yapalım.

1.Orman Çetesi

orman cetesi

Listemizin ilk filminde bir animasyon filmi yer alıyor. Animasyon olmasına karşın izlenecek türden bir film. Konusu ise şöyle ; Büyük bir ormanda yaşayan Maurice adlı penguen yaşamaktadır. Bu penguen kendisini hep kaplan olarak görmüştür. Çünkü bir kaplan tarafından kendisine Kung Fu öğretilmiştir. Maurice annesi gibi ormanı adaletli bir şekilde yönetmek hayalindedir. Lakin Maurice’nin önünde bir engel vardır, bu engel ise ormanı yakıp yıkmak isteyen bir Koala‘dır. Bu Koalanın adı ise Lgor‘dur. Maurice ise ormanı korumak zorundadır.

2.Hizmetçi

hizmetci

Filmin konusu 1930 yıllarında geçmektedir. Kendisi insanlara Kont olarak tanıtan bir dolandırıcı vardır. Oldukça zengin ve güzel olan Japon leydi olan Hideko, gizemli biridir ama biraz da saftır. Leydi’nin bütün hazinesine göz diken dolandırıcı Kont, bir plan yapmıştır ve hazineyi ele geçirmek için Hideko’yu kendisine aşık etmeye çalışır. Dolandırıcı işlerini kolaylaştırmak adına Hideko için bir hizmetçi tutar lakin hizmetçinin böyle bir plandan haberi yoktur. Bu hizmetçi Hideko’ya aşık olur ve işler karışır.

3.Valerian ve Bin Gezegen İmparatorluğu

valerian film

Valerian ve Laureline adlı iki ajan bulunmaktadır. Bu ajanlar gezegenlerine gelecek saldırılara karşı her zaman karşı koymuşlardır. Bu ikili için savunma bakanlığından emir gelir ve Alpha adlı şehre giderler. Alpha şehri sakinleri yıllarca mutlu ve refah bir şekilde yaşamışlardır. Lakin bu sefer büyük bir saldırının hedefidirler. Bu ikili Valerian ve Laureline, şehri korumak zorundadırlar.

4.Sarışın Bomba

sarısın bomba

Bu filmde ana karakter olan Lorraine Broughton çok ünlü bir suikastçidir. Yakın dövüş ve kaçış ustalığı ile tanınmaktadır. Soğuk savaş dönemimde öldürülen bir İngiliz ajanı araştırmak için Berlin‘e gitmesi söylenir. Eğer bu ajan bulunmazsa 3.Dünya savaşı çıkacaktır. Gittiği yerde onu bekleyen yeni istasyon şefi olan David Percival ile tanışır. Daha sonra iş birliği yaparak büyük bir aksiyonun içine adım atarlar. Lorraine’nin işi henüz bu kadar değildir çünkü onu bekleyen sürpriz tuzaklar vardır. Bu tuzakları hazırlayan teşkilatın içinden biridir. Lorraine ise kendisine tuzak kurulduğunu anlar. Lorraine ne kadar tecrübeli biri olsa da işi oldukça zordur çünkü sadece kendi hayatı değil sevdiklerinin de hayatı tehlikededir. Bu tehlikeden kurtulmak için savaşmak zorundadır.

5.Davud ve Câlût: İnanç Savaşı

davud ve calut inanc savasi 1

Geçen haftada olduğu gibi bu hafta da bir filmin konusu tarih ile ilgili. M.Ö 11. yüzyıllarda geçen olaylar Dev Calut ile İsrail krallığının Davud‘un savaşını konu ediniyor. Davud normalde sıradan bir yaşantısı olan çobandır. Dev Calut ile işler kızışınca Calut ile karşılaşacak biri seçilmek zorundadır. Bu sebepten ötürü Davud, Dev Calut’un karşısına rakip olarak seçilir ve büyük bir savaşın adımı atılmış olur.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler