Pazartesi, Ekim 21, 2024

Bu Klavyenin İçinde AMD Ryzen 7 8840U Var!

Son birkaç yılda pek çok mini PC tasarımı gördük. Bunlar arasında ilgi çekici bazı modeller bulunsa da bizce hiçbiri bu yazımızın konuğu olan katlanabilir klavye kadar ilginç değildi.

Çinli Ling-Long adlı PC üreticisi geçtiğimiz saatlerde katlanan bir klavye içerisine konumlandırdığı yeni bilgisayarını tanıttı. Bu klavyedeki mini PC ya da mini PC’deki klavye, artık tasarımı klasikleşen küp şeklindeki mini PC’lere göre oldukça inovatif bir dış görünüşe sahip.

Aktif soğutmaya sahip olan bu yenilikçi mini PC, bünyesinde bir adet fan bulunduruyor. Bu fan bakır ısı borularıyla da destekleniyor. Klavyenin sağ tarafında elektronik aksam yer alırken, sol tarafında ise bataryaları yer alıyor. Bu sayede tam ortadan ikiye katlanıp cebe sığabilecek bir boyuta ulaşıyor. Unutmadan bu mini PC, 15 x 10 cm boyuta ve 800 gram ağırlığa sahip.

Bu PC’li Klavyede Bir Tek Ekran Eksik

Ling Long Mini PC 1 - PC Hocası

Klavyeye dikkatli bakarsanız eğer yön tuşlarının hemen solunda minik bir touchpad göreceksiniz. Bu touchpad sayesinde yanınızda harici bir mouse bulundurmanız da gerekmiyor. Kısacası klavyede sadece ekran eksik, o da bulunsa harici bir çevre bileşenine hiç gerek kalmayacak.

BENZER:  Google Haritalar Değişiyor: Navigasyonda Binaları 3D Göreceğiz!

İşbu klavye donanım tarafında ise AMD Ryzen 7 8840U adlı APU‘yu kullanıyor. Bu APU 16 / 32 GB RAM ve 512 / 1 TB depolama alanı ile geliyor. Ek olarak 60 Wh‘lik bir batarya da bu klavyemsi bilgisayar içinde yer alıyor. 100W ile şarj olan bu batarya 10 saate varan kullanım ömrünü de kullanıcısına vadediyor.

Ling Long Mini PC 2 e1720480765742 - PC Hocası

Son olarak bu ilginç ürünün fiyatına değinmemiz gerekirse, 16 GB RAM + 512 GB depolamaya sahip olan model yaklaşık 646 dolarken, 32 GB RAM + 1 TB depolamaya sahip olan model ise yaklaşık 784 dolarlık bir fiyat etiketine sahip.

silkroadgaminggentr

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Benzer Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler