Perşembe, Nisan 25, 2024

Büyük Kapışma: Covid-19 VS 5G !

Paylaş

silkroad gaminggentr

Tüm Dünya’da etkisini vahim bir şekilde gösteren Covid-19‘un 5G teknolojisi ile bağlantılı olduğu ileri sürülüyor. Sosyal medyada yayılan haberler doğrultusunda, önce İngiltere daha sonrasında ise Hollanda’da halk tarafından 5G baz istasyonlarına saldırı düzenlendi.

Bu konuda insanları etkileyen en büyük faktör, 5G baz istasyonlarının dağılımına ait haritaların ve Covid-19’un yayılma haritalarının benzerlik göstermesi.

Covid-19 Dünyadaki yayılma haritası

Screenshot 1 2

5G baz istasyonlarının Dünya genelinde dağılımı (yeşil hariç diğer renkler)

Screenshot 2 2

5G ve Covid-19 arasındaki bağlantı ile ilgili “iddia” edilenler ise şöyle

  • 5G frekansı insandaki savunma sistemini zayıflatarak Covid-19 için ortam hazırlıyor ve virüsün insandaki bağışıklık sistemini atlatmasına olanak sağlıyor.
  • Virüs, Dünya genelindeki 5G baz istasyonları tarafından insanlara bulaştırılıyor ve bu şekilde yayılıyor.

5g coronavirus 1024x590 1

Uzmanlar, 5G frekanslarının insanın bağışıklık sistemini etkilemediği görüşünde. Bağışıklık sisteminin zayıf olması ve güçlü olmasının arasındaki farkın çok büyük olmadığı da söylenenler arasında.

Virüsün 5G ile yayıldığı iddialarına ise Bristol Üniversitesi’nde çocuk hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Adam Finn cevap verdi.

“Yaşadığımız salgın enfekte olmuş bir insandan bir diğer insana geçmek suretiyle yayılıyor. Bunun böyle olduğunu biliyoruz. Virüsler ve cep telefonlarını, internet bağlantılarını çalışır kılan elektromanyetik dalgalar birbirinden tamamen farklı şeyler.”

Bu konuda iddiaları ve söylentileri destekleyen bir araştırma olmamakla birlikte, Covid-19 ve 5G haritalarından farklı destekleyici bir örnek de bulunmuyor. Bu konu şuan sadece bir ihtimal olarak tozlu raflara kaldırılmış durumda. Çin 6G‘nin temellerini atmaya hazırlanırken, 5G’nin bu konu üzerinden bile olsa, en azından şimdilik daha fazla konuşulmayacağını düşünüyorum.

1

İnsanlığın elindeki teknolojinin salgınlara engel olamadığı bir ortamda, salgınların bu teknolojiler üzerinden yayıldığını söylemek toplumları etkiliyor. Bu konu şimdilik bir ihtimal olarak kalacak gibi duruyor.

Hayat ihtimaller üzerine değildir ama ihtimaller dahilindedir diye düşünüyorum. Herkese, şuan tüm Dünyanın muhtaç olduğu sağlığı dilerim.

#EvdeKal

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler