Salı, Nisan 23, 2024

Karantina günlerinde izlenebilinecek en iyi Bilim-Kurgu film önerileri

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bu sıkıcı karantina günlerinde izleyebileceğiniz  gelmiş geçmiş en iyi bilim-kurgu film önerilerini sizler için hazırladık. Listede toplamda 5 adet bilim – kurgu filmi yer aldığı gibi, belki de aralarında daha önceden ismini duyduğunuz pek çok film de var. Ancak karantina günlerinde belki de şimdi tam sırası!

İşte listemiz;

baslangic inception leonardo dicaprio

Başlangıç (Inception)

Başlangıç diğer adıyla Inception,  Christopher Nolan tarafından yazılan ve yönetilen 2010 yapımı  Gerilim/Bilim Kurgu  filmidir. Baş rolünde Leonardo DiCaprio, Cobb’u canlandırmaktadır.

Cobb çok yetenekli bir hırsızdır. Uzmanlık alanı ise insanların en savunmasız olduğu rüya anında, bilinçaltındaki değerli bilgileri çekip çıkarmasıdır. Ancak bu yetenek onu uluslararası bir kaçak yapmıştır ve sevdiği her şeye mal olmuştur. Cobb’a bu durumdan kurtulması için bir fırsat tanınır.

Ona hayatını geri kazandırabilecek son bir görev; tabi  imkânsız “başlangıç”ı tamamlayabilirse. Cobb bu sefer soygun yerine takımındaki profesyoneller ile tam tersini yani bir düşünceyi çalmak değil, onu yerine yerleştirmektir.

Eğer başarırlarsa, mükemmel suç bu olacaktır. Ama ne titizlikle yapılan planlamalar ne de uzmanlıkları onları, her hareketlerini önceden tahmin eden  düşmanlara karşı  hazırlıklı yapabilir. Bu sadece gelişini sadece Cobb‘un görebileceği bir düşmandır. Olay yeri ise sizin zihniniz.

maxrix kursun sahnesi

Matrix

Matrix Lilly Wachowski ve Lana Wachowski’nin yazıp yönettiği 1999 yapımı ABD filmidir. Filmin Konusu Thomas Anderson adında, bir bilgisayar programıcısı ve “Neo” nickname’li çok donanmlı bir hacker’ı anlatmaktadır.

Ancak Neo, siyah giyinen ve gözlük takan adamların takibindedir. Takip etmelerinin nedenini ise karşılaşacağı Morpheus‘dan öğrenecektir. Neo, Morpheus’un anlattıklarına güvenmek zorunda kaldığı için kendini büyük bir komplonun içinde bulur.

İçinde yaşadığımız bu dünya tamamen aldatıcı olup, insanlar uzaydan gelen gelen yaratıkların köleleridir. Neo,bu düzeni yıkmak için Trinity ve Morpheus’un yardımıyla bir gruba katılır.

gelecege donus

Geleceğe Dönüş

Robert Zemeckis’in yönettiği 1985 ABD yapımı Bilim-Kurgu, Komedi ve Macera türünde film. Filmin konusu ise, dönemin tasarım kısmıyla öne çıkan otomobili olan DeLoran’ın içine gizlenmiş olan bir icadın, Marty’i 50’li yıllara geri götürmesini anlatmaktadır.

Marty, Amerikan kasabasında bir kazaya yol açar ve gelecekteki anne ve babasının tanışmasına engel olur. Artık Marty’nin bir görevi vardır ve bu görev yaptığı büyük hatayı düzeltmektir aksi hale bu Marty’nin doğmamasına bile yol açabilir.

yildizlar arasi interstellar

Yıldızlararası (Interstellar)

Christopher Nolan’ın yönettiği  2014 yapımı Bilim-Kurgu filmi. Filmin konusu ise yakın gelecekte yaşam, artan susuzluk ve iklim değişikliklerinin sebebiyle tehlikeye girmiştir. İnsan ırkı artık yok olmak tehlikesiyle karşı karşıyadır.

Bu sırada uzayda keşfedilmiş bir Solucan deliği insanlık için umut ışığı olmuştur. Bu delikten geçip boyut değiştirerek, insanoğlunun daha önce ulaşamadığı yerlere gitmek ve insanoğlu için yeni yaşam alanları araştırmak için bir grup astronot görevlendirilir. Astronotlar, Dünyada geçen 7 yılın, 1 saate eşit olduğu yerde hem hızlı hem de cesur olmalıdırlar.

star wars scaled

Star Wars Serisi

Bilim kurgu filmlerini anlatırken Star Wars serisine değinmezsek olmazdı. Star Wars film serisi 1977’de  Yıldız Savaşları ile başladı. Daha sonra, 21 Mayıs 1980’de yayınlanan İmparator ve 25 Mayıs 1983’te yayınlanan Jedi’ın Dönüşü ile geldi.

Serinin ilk filminin adı “Yıldız Savaşları” olmasına rağmen, daha sonra  filmlerle isim karışıklığı olmasın diye Yeni Bir Umut (A New Hope) alt başlığı eklenmiştir. 1997’de Yıldız Savaşları’nın  yayınlanmasının 20 yıl dönümünde, orjinal üçleme çeşitli yeniliklerle tekrar gösterime girdi.

Bu yenilemeler ise, çekildiği tarihte mümkün olmayan bilgisayar efektlerinden ibaretti. Filmin daha sonraki yayınlarında değişiklikler yapılmaya devam edildi. Uzun süre beklenen üçleme ise, 19 Mayıs 1999’da vizyona giren Yıldız Savaşları: Bölüm I – Gizli Tehlike, 16 Mayıs 2002’de vizyona giren Yıldız Savaşları: Bölüm II – Klonların Saldırısı, ve 19 Mayıs 2005’te vizyona giren Yıldız Savaşları: Bölüm III – Sith’in İntikamı ile tamamlandı.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler