Çarşamba, Nisan 24, 2024

Call of Duty Serisi PlayStation’da Devam Edecek mi?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Microsoft, hafta içerisinde bombayı tam anlamıyla patlattı ve Activision’ı satın alacağını duyurdu. Satın alma işlemi henüz tamamlanmadı ama şimdiden konu hakkında merak edilen çok soru var. Mesela Call of Duty serisinin durumu.

Activision için en önemli oyunlardan birisi olan Call of Duty serisi, dünya çapında geniş oyuncu kitlesine sahip olan bir seri. Oyun için soru işaretlerinin oluştuğu taraf ise Sony cephesi. Sonuçta yapım Sony oyun konsollarına da geliyor. PlayStation için de ünlü oyunlardan biri.

Microsoft satın almayı tamamladığı zaman, seriyi sadece kendi platformları için mi yayınlar şüphesi ortaya çıkmış durumda. Yani oyun PlayStation konsollara veda eder de sadece PC ve Xbox modellerinde mi oynanır diye düşünülüyor.

İşte bu konuda da bir açıklama gelmiş durumda. Phil Spencer, konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Üstü kapalı açıklama aslında olacakları gösteriyor.

Kaçırmayın: General Mobile GM 22 tarihi belli oldu 

Call of Duty Serisi PlayStation Konsollar için de Devam Edecek Gibi

Microsoft Gaming CEO’su Phil Spencer yaptığı açıklamada, Sony ile görüştüklerini belirtiyor. Aynı zamanda diyor ki Sony ile yaptığımız iş birliklerinden de memnunuz. Call of Duty yapımını PlayStation konsollarında tutma arzusunu da onayladıklarını belirten Phil Spencer, aslında yeşil ışığı yakmış oldu.

Bu açıklamaya bakacak olursak çok büyük ihtimalle seri PlayStation oyun konsollarında da yer almaya devam edecek. Yeni oyunlar da yine konsollar için gelecek gibi bir izlenim oluştu.

Call of Duty

Fakat Microsoft’un bu konuda farklı şartları olur mu ya da iddialı oyun serisi için farklı sınırlamaları olur mu bilemiyorum. Artık firmanın yapacağı açıklamalar önemli olacak.

Bekleyelim ve Microsoft’un hamlesinin nasıl sonuçlar ortaya çıkaracağını görelim. Şimdilik PlayStation konsol sahiplerini üzecek bir gelişme yok diyebiliriz.

https://twitter.com/XboxP3/status/1484273335139651585

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler