Çarşamba, Nisan 24, 2024

Case IH Yeni Sürücüsüz Traktörünü Duyurdu

Paylaş

silkroad gaminggentr

2007 yılından beri Türkiye’de faaliyetlerine devam eden köklü üretici CASE IH, yeni uzaktan kontrol edilebilen sürücüsüz traktörünü duyurdu. Günümüz teknolojilerine uyum sağlaması için geliştirilen sürücüsüz traktör yeni bir soluk kazandıracak.

 

Yazılım ile Sürücüsüz Traktör Kontrolü

 

Artık sürücüsüz otomobillerden sonra, sürücüsüz pek çok şey aramıza katıldı. Bunun en son örneği ise Case IH firmasının geliştirmiş olduğu sürücüsüz traktör oldu. 160 yıldır tarım araçlarının üretimini ve gelişimini sağlayan firma, tarım teknolojisine ciddi yatırımlar yaparak rakiplerinin önüne geçmek istiyor. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi 2007 yılından beri Türkiye’de de satış yapan firma, yeni sürücüsüz traktör modelini tüm dünyada pazarlamak istiyor.

 

Özellikle tarım şehirlerinde çok fazla kolaylık sağlayacak olan sürücüsüz traktörler, özel bir yazılım sayesinde uzaktan kontrol edilebilir şekilde tasarlanmış. Aynı yazılım kumanda ve traktör içerisinde yer aldığı için, sensörler ile hareket ediyor. Herhangi bir engel ile karşılaşacak olursa da, sürücüye uyarı gönderimi sağlıyor. Bu sistem ile birlikte sorunsuz şekilde tarlalarda ekme, biçme ve hasat çalışmaları yapılabiliyor.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

5 YORUMLAR

  1. Gelecek bu . Zamanla Robotik makinalar yapacak herşeyi. Zor iklim ve doğa şekilli tarım arazilerinde insan faktörü olmadan verimli tarım yapılabilecek..

  2. Hocam çok zor türkiyedeki satış fiyatı çok yüksek olur ve türkiyede arazilerin çoğu engebeli düz olmadığı için çalışmaz bence.

  3. Ne yazık ki kontrolsüz bilim bilim değildir. nasıl ki silah can alır, buda onca kişinin ekmeğini elinden alacak
    fiyatını 3 4 milyon yapsınlarda kimse alamaz inşallah.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler