Cumartesi, Nisan 20, 2024

CES 2021: Lenovo, OLED Ekranlı Yoga Slim 7i Pro’yu Tanıttı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Lenovo, Yoga Slim 7i Pro dizüstü bilgisayarının yeni bir sürümünü duyurdu. Bu dizüstü bilgisayar ilk olarak 2020 yılının Eylül ayında piyasaya sürülürken bu yeni model, 90Hz yenileme hızına sahip 14 inç OLED ekranın kullanılması sayesinde kendisini orijinalinden farklılaştırıyor.

11. Nesil i7’ye kadar CPU ve NVIDIA GeForce MX450‘ye kadar paylaşımsız bir ekran kartı kullanıyor.

lenovo yoga slim 7i oled haber gorseli 1

OLED dizüstü bilgisayar ekranları daha yaygın hale gelirken LCD ekranlar kadar yaygın değildiler. Bu nedenle başka bir üreticinin bu eğilimi benimsemesi güzel. Yoga Slim 7i Pro için kullanılan OLED panel Samsung tarafından üretildi.

16:10 en boy oranı olan 2880 x 1800 çözünürlüğe sahip. Lenovo, %100’e kadar DCI-P3 kapsama alanı sunarken 90Hz yenileme hızı görmek de güzel. Netflix’den izleyecek olduğunuz filmleri HDR olarak izleyebilmeniz için Dolby Vision desteği de bulunuyor.

lenovo yoga slim 7i oled haber gorseli 2

Özelliklerin geri kalanı kağıt üzerinde iyi görünüyor. Lenovo, 2021 yılının ikinci çeyreğine kadar Intel Evo sertifikasını almayı hedeflediğini ve bu nedenle Intel 11. Nesil CPU’ları, ‘i7’ye kadar’ kullandığını belirtiyor ancak bir dizi modelin piyasaya çıkmasını bekleyebiliriz.

Aynı zamanda en fazla NVIDIA’nın GeForce MX450 paylaşımsız GPU’suna kadar destek sağlıyor.

lenovo yoga slim 7i oled haber gorseli 3

Ayrıca 16 GB’a kadar RAM, maksimum 1TB PCIe depolama alanı ve Bluetooth 5.0‘ın bulunduğunu görüyoruz. Pil hücresi 61WHr olarak derecelendirilmiş ve bu, kasanın yalnızca 0,7 inç kalınlığında (yaklaşık 17,8 mm) olarak listelendiği düşünüldüğünde hiçte fena gözükmüyor.

3,2 lb (yaklaşık 1,45 kg) ağırlığında, ancak tam SKU’ya bağlı olarak daha da hafif olabilir.

Bağlantı açısından Yoga Slim 7i Pro, her biri Thunderbolt 4 ve DisplayPort 1.4’ün yanı sıra Power Delivery 3.0’ı destekleyen 2x USB-C bağlantı noktasına sahip. Ayrıca, 1x USB 3.2 Gen1 Type A bağlantı noktası ve 1x audio combo jakı da mevcut.

lenovo yoga slim 7i oled haber gorseli 4

Fiyatlandırma konusunda henüz firma tarafından onaylanmış bir fiyat bulunmuyor. Ancak, Lenovo OLED modelinin Kuzey Amerika’da satışa sunulmayacağını açıkladı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler