Çarşamba, Mayıs 8, 2024

Chery Jaecoo 7 Ne Zaman Türkiye’ye Gelecek! Özellikleri Neler?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ülkemizde bir anda popülerliği yakalayan Chery, 3 modeliyle satış listelerini salladı. Markanın öne çıkan ilk araçları Tiggo modelleri ve Omoda serisi oldu. Şimdi ise Chery yeni bir araç ile gündemde. Bu kez marka, yeni alt markası Jaecoo’nun ilk SUV serisi olan Jaecoo 7 modelini satışa sunacak. Yine Chery imzasını taşıyacak olan yeni araç ne zaman Türkiye’ye gelecek bu da merak konusu. Gelin aracın detaylarına ve ne zaman Türkiye’ye gelecek sorularına cevap arayalım.

Chery Jaecoo 7 Özellikleri Neler?

Aracın tüm teknik özellikleri konusunda net açıklamalar yok. Yakın zamanda serinin tanıtımının yapılmasını ve haliyle tüm teknik verilerinin paylaşılmasını bekliyoruz. Bu detaylı tanıtıma kadar, şu an için paylaşılan özelliklerden söz edelim.

Chery Jaecoo 7, daha çok arazi yetenekleriyle öne çıkan bir araç olacak. 4×4 olarak karşımıza çıkacak aracın, ARDIS yani all road akıllı sürüş sistemi olacak.

Bu sistem değişen yol şartlarına uyum sağlayacak olan modların öne çıkarıldığı bir sistem. Farklı yol şartlarına göre modlar arasında geçiş yapıp, aracı yolun durumuna hazır hale getirebileceksiniz. Yeni ARDIS sistemiyle beraber araç, 540 derecelik şeffaf şasi tanıma özelliğine sahip olacak. Bu da aracın durumunun daha net doğru bir şekilde algılanmasını sağlayacak.

Jaecoo 7

Sistemin işleyişinde entegre bir yonganın görev aldığını da belirtelim. Yeni seride tüm bu işlemler için Qualcomm 8155 yongasına yer veriliyor. Artık araç net olarak tanıtıldığı zaman yonganın yeteneklerini de daha detaylı bir biçimde öğrenme fırsatımız olacak.

Aracın kabin kısmına geçtiğimiz zaman, yine premium malzemelerin ve teknolojilerin kullanıldığını göreceğiz. İç mekanda temelde iki ayrı ekran başrol oynayacak. Merkezde dikey konumlandırılmış olan 14.8 inçlik bir ekran karşımıza çıkacak.

Sürücü kısmında da bir dijital ekran karşımıza çıkacak. Bu dijital ekran sayesinde araç hakkındaki tüm bilgileri almanız mümkün olacak. Mod bilgileri, aracın o anlık durumu ve çok daha fazlasını bu ekran üzerinden öğrenebiliyor olacaksınız.

Jaecoo 7

Chery Jaecoo 7 Ne Zaman Satışa Çıkacak?

Aracın ne zaman satışa çıkacağı hala belli değil. Chery’nin yeni markası Chery Jaecoo araç için zorlu testlere devam ediyor. Son bilgilere göre serinin Eylül ayında bazı bölgeler için satışa sunulması hedeflenmiş. Ama Türkiye için durumun ne olacağı konusunda net bilgimiz yok. Bu konuda resmi, detaylı tanıtımı beklemeli ve ona göre yorum yapmalıyız.

Henüz Türkiye tarihi belli olmasa da araç için Türkiye sosyal medya sayfalarının açıldığını da belirtelim. Sürekli testlerden de paylaşımlar yapılıyor. Paylaşımları da değerlendirecek olursak, serinin çıkışının çok yaklaştığını söyleyebiliriz.

Chery Jaecoo 7 Türkiye Fiyatı Ne Kadar Olur?

Serinin Türkiye fiyatları konusunda şimdilik en ufak bir bilgi yok. Bu konuda bilgiler geldiği zaman yeni bir güncelleme yaparız.

Aracın satış tarihi ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıkmaya başladı. Son bilgilere göre yeni araç Mayıs ayında düzenlenecek olan lansmanla beraber gösterilecek. Temmuz ayında ise aracın Türkiye pazarında satışa sunulması bekleniyor. İlk gelen model J7 olacak ama sonrasında J8 gibi daha iddialı modelleri de göreceğiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler