Salı, Ekim 22, 2024

Chery Türkiye’de Otomobil Fabrikası mı Kuruyor?

Chery’nin Türkiye otomobil pazarına giriş yapması, epey bir ses getirdi. Marka ilk etapta 3 farklı araç ile ülkemizde boy gösterdi. Araçların fiyatlarının piyasaya göre uygun olması, markaya olan ilginin de artmasını sağladı. İlgi o kadar yoğun oldu ki stok sorunlarından epey bir şikayet edildi. Hala araçlar için stok sorunu da çözülmüş değil. Bir yandan stok sorunları devam ederken bu süreçte markadan ilginç bir açıklamada geldi.

Chery Group Yönetim Kurulu Başkanı Yın Tongyue, araçlar için Türkiye’de üretim yapma planları üzerine konuştu. Hatta Chery’nin Türkiye’de üretim yapması için nasıl bir şart belirledikleri konusunda da bilgi paylaştı.

Chery Türkiye’de Üretim Yapabilir

Yın Tongyue tarafından yapılan açıklamada “150 bin satış rakamına ulaşılması durumunda Türkiye üretim için iyi alternatiflerden biri olacak” vurgusu dikkat çekiyor. Buradan anladığımız, ilerleyen dönemlerde Chery’nin fabrikasıyla karşı karşıya kalabiliriz.

BENZER:  Chery'nin Fiyatları Belli Oldu! Fiat’ı Kıskandırır

Araçların fiyatları ya da stok durumu konusunda nasıl bir değişim olacağı ise soru işareti. Türkiye’de üretim yapılması, en azından stok sorunlarının çözülmesi noktasında etkili olabilir. Belki ek devlet teşvikleriyle beraber araç fiyatlarının avantajlı bir seviyede kalması da sağlanabilir.

Chery Türkiye

Zaten markanın Türkiye konusunda daha geniş planları olduğunu da söylemek lazım. 2024 yılına kadar 40 bayi açma hedefi olduğunu biliyoruz. Bunun dışında bölgelere göre temsilci atama gibi ek planlar olduğunu da belirtelim. Böyle bakacak olursak markanın ülkemize olan yatırımları artacak gibi duruyor.

silkroadgaminggentr

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Benzer Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler