Salı, Ekim 22, 2024

Chery Türkiye’de Üretim için Önemli Bir Adım Attı

Çinli otomobil devlerinden biri olan Chery, Türkiye pazarında etkinliğini biraz daha arttırmak adına yeni adımlar atmaya başladı. Marka en son Wuhu’da Türkiye ekibi olarak bir etkinlik düzenlemişti. Tüm bu gelişmelerin ardından şimdi ise Chery’nin ülkemizde üretim yapması konuşulmaya başlandı. Hatta markanın bu konuda ilk adımları da attığı ortaya çıktı. Gelin Türkiye’de üretim için yaşanan son gelişmelere bir bakalım.

Chery Türkiye’de Üretime Başlayacak mı?

Son bilgilere göre marka Türkiye’de üretim yapmak adına gerekli bakanlıklarla iletişime geçti. Chery International Başkanı Zhang Guibing tarafından yapılan açıklamalarda da markanın yetkililerle iletişime geçmeye başladığı vurgulanıyor.

İlk etapta Ticaret Bakanlığı ile irtibata geçen markanın, başlangıç olarak bir AR-GE merkezi kuracağı söylenmekte. AR-GE merkezinde yapılan yatırımlar sonrasında doğrudan üretim için fabrika yatırımları başlayacak.

BENZER:  Chery Tiggo 7 Pro Avantgarde Neler Sunuyor? Fiyat Nasıl?

Yapılacak olan yatırımların ne boyutta olacağını net olarak bilemiyoruz ama fabrika yatırımlarının büyük ölçekli olması beklenmekte. Türkiye’de üretim yapılmasının sadece araç stoklarına ya da araç fiyatlarına etkisi olmayacak.

Chery Türkiye

Ülkemizde üretim yapılması durumunda, ihracat konusunda da yeni adımlar atılmış olacak. Üstelik bunu sadece araç üretimi olarak da görmemek gerekiyor. Araç üretiminin yanında yedek parça üretimi konusunda da büyük bir atılım yapılmış olacak.

Konu hakkında Zhang Guibing’in açıklamalarına baktığımız zaman, tüm bu yatırımlar için belli bir eşiğin aşılmasının beklendiğini de görmekteyiz. Marka Türkiye’de bahsedilen yatırımları yapmak için ihracat ve iç pazar dahil olmak üzere 150-200 bin adet satış bandına ulaşmayı hedef olarak belirlemiş. Bu rakamlara be zaman ulaşacağı ise tartışılır.

silkroadgaminggentr

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Benzer Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler