Cumartesi, Temmuz 27, 2024

DFSK Fengon 500 Türkiye’de! Yine Çinli Yine Ucuz  

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çinli otomobil devleri bir bir Türkiye’ye giriş yapıyor. Chery bombasında sonra şimdi de sırada DFSK var. Türkiye’ye resmi olarak girişini yapan markanın ilk satışa çıkardığı model ise DFSK Fengon 500 oldu. Kompakt bir SUV olarak gösterebileceğimiz seri, hem tasarımsal anlamda dikkat çekiyor hem de fiyatı ile kendisini gösteriyor. Peki seride nasıl özelliklere yer veriliyor bir bakalım.

DFSK Fengon 500 Özellikleri ve Fiyatı

Yeni modelin dış tasarım kısmında ilk olarak geniş ızgara dikkat çekiyor. Chery otomobillerinde gördüğümüz geniş ızgaraya benzer bir ızgara üzerinde DFSK logosu yer almakta. Izgaranın hemen bittiği noktada geniş farlar kendisini gösteriyor.

Ön kısımda dikkat çeken bir diğer bölüm ise havalandırma ızgarasının hemen üzerinde bulunan kırmızı hat. Araca biraz daha sportif bir hava kazandıran bu bölüm dışında, ön kısımda rakiplerden çok da farklı bir yapı olmadığını da eklemek lazım.

DFSK Fengon 500

Gelelim yeni seri için iç tasarım kısmına. Çift renk döşemenin kullanıldığı iç kısımda, merkezde konumlandırılmış olan bir multimedya ekranını görüyoruz. Bunun dışında sürücü kısmında da dijital gösterge ekranı karşımıza çıkıyor. Dijital gösterge ekranının boyutu 3.5 inç olarak belirlenmiş. Buna karşın Apple CarPlay ve Android Auto desteği olan multimedya ekranının ise 7 inç olduğunu belirtelim.

DFSK Fengon 500

Aracın motor kısmında ise standart bir versiyon sunulduğunu söyleyebiliriz. SFG15A koduna sahip motor, 1.5 Litrelik ve Euro 6D standartlarını karşılıyor. 114 beygirlik maksimum güce sahip olan seri 147 Nm tork sunuyor. Burada ortalama yakıt tüketimi ise 6.9 litre seviyesinde. Aracın şanzıman kısmında ise 5 ileri CVT şanzıman  kullandığını belirtmiş olalım.

DFSK Fengon 500

DFSK Fengon 500 Fiyatı Nasıl?

Gelelim fiyat kısmına. Ülkemizdeki son dönem araç fiyatları düşünüldüğü zaman yeni model yine fiyat performans dengesini kurmuş diyebiliriz. Serinin fiyatı 1.175.000 TL olarak açıklandı. Rekabetçi bir fiyat ile satışlar başlamış durumda.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler