Cuma, Nisan 19, 2024

Chevrolet Colorado ZH2 Orduya Katılıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Uzun zamandır otomotiv sektöründe sesi soluğu çıkmayan Chevrolet, yeni otomobillerini görücüye çıkartmıştı. Şimdi de Chevrolet Colorado ZH2 ismini verdikleri canavar Amerikan Ordusu Tank ve Otomotiv Araştırma Merkezi işbirliği ile geliştirildi.

Chevrolet Colorado ZH2 Neler Sunuyor ?

Yukarıda Amerikan ordusunu görünce şaşırmış olabilirsiniz. Fakat ABD‘li otomotiv firması olan Chevrolet bu konuda ordu ile bir anlaşma yapmaya karar vermiş. General Motors‘un Colorado modelini ordu ile bir işbirliği içerisine girerek Colorado ZH2 modelini üretme kararı almış. Tasarımına ve heybetine baktığımızda araç oldukça dikkat çekici görünüyor. Zira Chevrolet bu aracı her türlü arazi ve savaş koşullarında kullanabilmek için geliştirmiş. Yakıt olarak ise Fuel Cell hidrojen yakıt teknolojisinden faydalanıyor.

Bu yakıt teknolojisinin yanı sıra otomobilde elektrikli motor görev yapıyor. Ekstra olarak ABD ordusu için özel geliştirilen ve aracın tüm özelliklerinin tek bir yazılım ile arttırabilecek sistem entegre edilmiş durumda. Chevrolet Colorado ZH2 modeli zırhlı gövdesinin yanı sıra, güçlendirilmiş olan ön ızgarası sayesinde çarpışma anında da içerideki sürücüye maksimum güvenlik sağlamayı amaçlamış.

Bir de dış tasarıma baktığımızda askeri hatlar gözümüze çarpıyor. Colorado ZH2‘nin içinde yer alan ve spor otomobillerde sıkça görmeye alışık olduğumuz Recaro koltuklar kullanılmış. Kabin hatları ise Chevrolet Colorado ile hemen hemen aynı diyebilirim.

chevrolet-colorado-zh2-006
Araç Uzaktan Kontrol Edilebiliyor

ABD ordusu için geliştirilen Colorado ZH2 modelinde taşınabilir bataryalar bulunuyor. Bu da araç içindeki sistemleri uzaktan kontrol edebilmeye imkan sunuyor. Her türlü arazi koşulunda kullanılabilen ZH2 modeli tam 2.14 metre boyuta sahip.

Aynı zamanda bu yükseklik için özel süspansiyon ve 37 inç büyüklükte lastikler kullanılmış. Şuanda araç geliştirilmeye devam ettiği gibi, önümüzdeki 1 yıl içerisinde Chevrolet Colorado ZH2‘yi ABD ordusunda görmeye başlayabilirsiniz.

chevrolet-colorado-zh2-005

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler