Perşembe, Nisan 25, 2024

Chrome Arayüzü Baştan Sona Değişiyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

En popüler internet tarayıcılarından biri olan Google Chrome, piyasaya sürüleli 8 yıl oldu. Google tarafından geliştirilen ücretsiz internet tarayıcısının ilk sürümü 2 Eylül 2008 tarihinde piyasaya Microsoft uyumlu olarak çıkmıştı. Daha sonra tüm işletim sistemlerine destek vermeye başlayan Google Chrome o günden bu yana çok köklü değişiklikler almamıştı.

Chrome yeni gelecek güncelleme ile birlikte ciddi bir arayüz değişikliği yapacak. Uzun süredir üzerinde çalışılan bu güncelleme henüz son kullanıcıya sunulmuş değil, fakat artık güncellemeye çok yaklaştığımızı söyleyebiliriz. Yeni gelecek tasarıma Material Design ismi verilmiş. Eğer yeni sürüme erken geçmek ve denemek isterseniz Chrome sürümünüzü son sürüme getirdikten sonra aşağıdaki adımları izleyin. 

  • Adres çubuğuna “chrome://flags/#top-chrome-md” yazarak ilgili ayara gidin.
  • Vurgulu olarak gelmiş ayarı Default konumundan Refresh konumuna getirin.

chrome1

  • Refresh seçeneğini seçtikten sonra gelen uyarıya tıklayarak tarayıcınızı yeniden başlatın.
  • Eğer yeni arayüz hoşunuza gitmezse geri almak için aynı ayarları takip ederek ayarı Default konumuna getirin.

Yeni arayüzde en çok dikkatimi çeken kısım bolca kullandığımız yeni sekme açma butonu oldu. Varsayılan sürümde sekmelerin en sağındaki boş butona tıklayarak yeni sekme açıyorduk fakat yeni sürümde yeni sekme açma kısmı en solda + ifadesiyle sağlanıyor. Aynı zamanda adres çubuğunda ve genel olarak yaygın olarak kullanılan keskin hatlar kavisli ve daha gösterişli bir hal almış.

chrome2

Bu sürümün şuan için deneme sürümü olduğunu tekrar söylemekte fayda var. Son kullanıcıya sunulmamış olmasının sebebi henüz geliştirmenin bitmemiş olması olabilir. Fakat kullanıma açılmasından da anladığımız üzere sona epey yaklaşmış bir sürüm ile karşı karşıyayız. Google bu sürümü resmi olarak ne zaman yayınlayacağı hakkında bir bilgi paylaşmadı fakat çok uzak bir tarih olmadığını düşünüyoruz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler