Salı, Nisan 23, 2024

Chrome Ekibi RAM’i Daha Verimli Kullanmanın Yollarını Araştırıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Eğer bir Google’ın Chrome tarayıcısı kullanıcısıysanız, iyi bilirsiniz ki Chrome bir RAM yiyicisidir ve Chrome açıkken bir başka işle uğraşmak için neredeyse kuantum bilgisayara ihtiyaç duyulur. Haziran ayında Google’ın Chrome’un RAM kullanımını 1/3 oranında azaltmak için Microsoft’un Segment Heap teknolojisini deneyeceği söylenmişti, ancak sonunda, tarayıcı kararsızlığına neden olduktan sonra Google bu yaklaşımı terk etti.

Şimdi ise Tom’s Guide ekibi, Google’ın Chrome geliştiricilerinin yeni bir şeyler denemeyi planladığını bildiriyor. Tarayıcı işlemlerini tamamen kapatmak için Windows 10’un TerminateProcess API’sini kullanmayı planlıyorlar. TerminateProcess işlevi, belirtilen bir işlemi ve tüm iş parçacıklarını koşulsuz olarak sonlandırıyor.

Google konu hakkında açıklama yaptı

Bir işlemden temiz bir şekilde çıkmak zor ve pahalıdır. Yarış koşullarından kaçınmak, karmaşık yazılımlarla neredeyse imkansız hale gelir ve temiz bir çıkış oldukça yavaş olabilir. Tüm iş parçacıkları üzerinde beklemek, kod ve verilerde sayfalama ve yarış koşulları onu değerli kılmaz.

Screenshot 2019 09 20 Copy of ChromeSocial HoverTab V02 0 gif
Chrome Ekibi RAM'i Daha Verimli Kullanmanın Yollarını Araştırıyor 3

Daha fazla işlem türü için TerminateProcess’i kullanmaya doğru adım adım ilerliyoruz. Bu hata tarafından izlenen kapatma işlemlerinin çoğu yardımcı program süreçlerinde olsa da, bu değişiklik tüm işlem türleri için TerminateProcess’i kullanır. Yıkıcıların çalışmasına izin vermemeliyiz, bu yüzden asla exit () kullanmamamız (veya onu dahil etmek için) güvenli olmalıyız.

ram yiyen chrome pc hocasi 1
Chrome Ekibi RAM'i Daha Verimli Kullanmanın Yollarını Araştırıyor 4

Bu, birkaç sekmeyi veya hatta tüm tarayıcıyı kapattığınız ve yine de RAM kullanımınızın değişmediğini bulduğunuz sorunu önlemelidir.

Chrome geliştiricileri, TerminateProcess’i eski yöntemlere kıyasla yavaşça kullanmaya doğru ilerliyorlar, bu nedenle tarayıcının zamanla yavaşça daha az RAM kullanma haline geldiğini görmeliyiz, bu da umarız ki nihayet yukarıdaki meme’i emekliye ayırabileceğimiz anlamına gelir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler