Salı, Mayıs 7, 2024

Çiçeğe Sürekli Küfür Ettiler Sararıp Soldu (İlginç Test)

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yurt dışında Birleşik Arap Emirlikleri‘nde bir okulda gerçekleştirilen deneyde iki adet çiçek seçildi. İlk çiçeğe 1 ay boyunca aynı şartlarda sürekli kötü sözler söylenip hakaret edildi. Diğer çiçeğe ise sürekli güzel sözler söylenerek test tamamlandı. Kötü söz söylenen çiçek sararıp solarken, iyi sözler söylenilen çiçek yeşerdi ve büyüdü.

Böyle Bir Olay Mümkün mü?

Açıkçası işin içerisinde küfrün olup olmaması ne kadar olayı etkiler bilinmez ama, işin içerisinde 1 ay boyunca çiçeğin maruz kaldığı ses dalgası var. Ki benim tahminlerime göre de çiçek yediği kötü sözlerden değil, sürekli ses dalgasına maruz kaldığı için solduğu düşüncesindeyim.

Deney esnasında iki çiçeğe de aynı miktarda su verilirken, ikisi de aynı oranda güneş ışığında kaldı. Fakat okuldaki çocuklar ilk çiçeğe küfürle hakaretler ederken, diğerine de sürekli iyi sözler söylemeleri istendi.

cicek kufur soldu 002

Güzelim Çiçek Ne Hallere Düştü

Hemen aşağıdaki görselde bir ay boyunca gözlem altında tutuldu ve sonuçlara bakıldı. Kötü küfür ve söz yiyen çiçeğin adeta solduğu görülürken, sürekli iyi ve övgü dolu sözler söylenen çiçeğin açtığı tespit edildi.

Soldaki küfür yiyen – sağdaki iyi sözler söylenen

cicek kufur soldu 003

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler