Cuma, Mart 29, 2024

Çift silahşör: Corsair M55 RGB PRO oyuncu mouse incelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bu inceleme rehberimizde çift ele uygun olarak tasarlanan Corsair M55 RGB PRO oyuncu mouse’na yakından göz atıyoruz. Özellikle fiyat/performans kanadı ile dikkatleri üzerine çeken ürün, şuanda piyasa 250 TL’den başlayan fiyatlar ile bulunabiliyor.

Peki neden F/P ibaresini kullanıyoruz? Zira sunduğu özellikler ve vaat ettiklerini karşılaştırdığımızda segment olarak rakiplerine göre oldukça fazla avantajları mevcut.

Tasarım

corsair m55 rgb pro inceleme 01Ürünün malzeme yapısı genel ağırlıkla sert plastik üzerine konumlandırılmış. Ürün hem siyah hem de beyaz tasarıma sahip. 86 gram ağırlığında ve ortada Corsair logosu bulunurken, toplamda 8 adet ile geliyor. Corsair iCue yazılımını bilgisayarınıza indirerek tüm ayalarlamalarınızı yapabilmeniz mümkün.

Mat yüzey elinizde bulunan herhangi bir yağlı yiyeceklerin teması sonrasında iz bırakabiliyor. Ayrıca çok fazla avuç terlemesine sahipseniz, yine mouse üzerinde izler bırakabilme ihtimali var. Ürünün her iki tarafında da parmaklarınızın rahat kavrayabilmesi adına tırtıklı yüzeyler bulunuyor. Bu tip yüzeyler zaman içerisinde silinme veya yıpranmalara yol corsair m55 rgb pro beyaz inceleme 003açabiliyor.

Zira solak arkadaşlarımız mouse bulmakta zorlandıkları için, burada ortaya çıkan pastadan payı almak önemli. Corsair M55 RGB Pro‘da tasarımsal açıdan her iki ele hitap ediyor.

Çift el muhabbeti ne oluyor?

İki elimiz de bir biri ile benzer fakat kullanım alanlarımız farklı. O yüzden sağlak veya solak diyoruz değil mi? Corsair da burada bir ayrımcılığa gitmeden, her iki elinizle de kullanabileceğiniz türden bir mouse tasarımı ortaya çıkartmış.

Eğer sol elli bir kullanıcıysanız, kenara +1 eklemenizi tavsiye ederim.

DSC4316 scaled

DSC4317

m55 rgb pro icue yazilim scaled

12.400 DPI performans

250 TL bandında bir oyuncu mouse için 12.400 DPI seçeneği beklenendir. Full HD ekranda bu DPI aralığında oynamanız çok zor. Zira farenin imlecini kontrol etmekte çok zorlanabilirsiniz.

Fakat 4K veya 2K çözünürlüğe sahip monitör kullanıyorsanız, pixel aralığınız arttığı için yükseltmiş olduğunuz DPI aralığı size normal gelecektir. Bu da üst seviye monitörlerde Corsair M55 RGB PRO modelini rahat kullanabileceğiniz anlamını taşıyor.

DSC4310

50 Milyon tıklama ve Omron Switchler

Şimdi bir ürünü incelerken belli kriterleri baz alırsınız. Ürünün artı ve eksi özelliklerini söylemek ise her zaman avantajdır. Zira Corsair M55 RGB Pro modelini 2 aydır ofisimizde kullanıyoruz. Bu kullanım sonucundaki deneyimlerimize kıyasla sizlere bu rehberleri oluşturuyoruz. Az önce yukarıda ne dedim? 250 TL Fiyat/Performans sınıfında yer alabilir. Bu kavram her fiyat aralığı için geçerlidir.

Piyasada bu özelliklere daha pahalı mouse modelleri satılıyorsa, bu ürünü F/P sınıfına sokar. Tabii gönül ister dolar kuru artmamış olsa ve fiyatlar çok daha aşağıda olsa. Özellikle baktım, şuanda bu ürünün yurt dışı satış fiyatı 29.99 dolar olarak belirtilmiş. Türkiye’ye geldiğinde ise fiyatlar 250 TL çıkıyor. Siz mevzuyu daha iyi anladınız.

DSC4320

Sonuçlar

Corsair M55 RGB Pro oyuncu mouse çift elli kullanıcılar için tasarlanmış. Solak arkadaşlarımızın bu anlamda tercih edilebilirliği yüksek modeller arasında yer aldığını düşünüyorum. Üstelik 50 milyon tıklama ömrü, Omron switchler ve yazılım desteği (özellikle yazılım çok stabil ve iyi çalışıyor) ürünün öne çıkan özellikleri arasında.

Eleştirisel anlamda ise ürünün adında RGB bulunuyor. Fakat RGB sadece ürünün ortasında bulunan Corsair logosunda görüyoruz. Bunu da avcumuz ile kapattığımız zaman RGB ait hiç bir şey kalmıyor. O yüzden isminde bu kadar geçirip, üründe sadece tek bir alanda bırakılmasını pek anlayamadık. Daha net çizgiler ile aydınlatmalar gösterilebilirdi.

DSC4321

Bir de fiyatlandırmaya takılıyorsunuz ister istemez. Dediğim gibi, bu ürün şuanda Corsair resmi sitesinde 29.99 dolardan satılıyor. TL çevirdiğimizde 181 TL yapıyor. Buna vergisi, gümrüğü ve diğer masrafları eklendiğinde 250 TL çıkması normal. Aslında buna da eleştiri denemez. Her şey dolar kuruna bağlı olduğu için, bazı yerlerde yorumsuz kalıyorsunuz.

Ödüller

2020 oduller editor tavsiyesi editor secimi ustun performans

Corsair M55 RGB Pro video

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler