Perşembe, Nisan 25, 2024

Cloudflare 1.1.1.1 DNS Servisi iOS ve Android Uygulaması Yayınlandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Cloudflare Nisan ayında duyurduğu, 1.1.1.1 DNS hizmetini  ücretsiz olarak başlattı. Bilmeyenler için DNS adresi, internet servis sağlayıcıları tarafından, Google.com gibi veya Türkiye’de engellenmiş olan Wikipedia gibi engellenmiş adreslere ulaşmanıza yardımcı olmaktadır. ISS’ler tarafından sağlanan DNS sunucuları genellikle yavaş ve kısıtlamalara maaruz kalabiliyor ve Cloudflare, 1.1.1.1 hizmeti ile internet de sörf yaparken herhangi bir kısıtlama olmadığını belirtiyor.

1.1.1.1 Screen Record

Mobil uygulama, mobil trafiğinizi 1.1.1.1 DNS sunucularına doğru itmek ve hızları artırmak için VPN desteği gibi özellikleri kullanıyor. Ayrıca, operatörünüzün tarama geçmişinizi izlemesini ve potansiyel olarak satmasını da engelliyor. Cloudflare, 1.1.1.1 kullanıcılarını takip etmemeyi veya reklam göstermemeyi vaat ediyor.

DNS Perf

Mobil operatörünüze bağlı olarak, bazı önemli hız iyileştirmeleri görebilirsiniz. 1.1.1.1 şuan için açıklanan rapora göre rakiplerinden çok hızlı olduğunu görmekteyiz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler