Perşembe, Nisan 25, 2024

Colorful RTX 3090 iGame Neptune OC Özel Serisi Duyuruldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Colorful RTX 3090 iGame Neptune OC, RTX 3090 ekran kartlarının özelleştirilmiş versiyonları için güzel bir temsilci oldu.

Colorful tarafından kısa süre önce duyurulan özelleştirilmiş olan ekran kartı, hem tasarımsal açıdan yenilikler içeriyor hem de ışıklandırma konusunda başarılı çözümler sunuyor. Hadi gelin hiç beklemeden kartın özelliklerine bakalım.

Colorful RTX 3090 iGame Neptune OC özellikleri ve fiyatı

Sıvı soğutmalı bir özelleştirilmiş seri olan yeni ekran kartı, ön kısımda büyük fanlara veda ediyor. Asimetrik çizgi detaylarının tam ortasında bulunan ve “Deniz Gözü” olarak adlandırılan tek bir nokta ile renklendirilmiş olan kart, çift fanlı 240 mm bir radyatör ile geliyor.

Colorful RTX 3090 iGame Neptune OC

Her fanı 120 mm olarak belirlenmiş olan soğutucu üzerindeki fanlar ARGB aydınlatmayı destekliyor. Yine yan kısımda bulunan iGame logosu üzerinde de aydınlatma sunan kart, başarılı bir tasarımla geliyor diyebiliriz.

Colorful RTX 3090 iGame Neptune OC

Teknik bilgilere geçmeden önce tasarım konusunda unuttuğumuz ufak bir detay daha var onu da ekleyelim. Bahsettiğimiz tüm bu ışıklandırma sistemi yine Colorful GameCenter yazılımı üzerinden kontrol edilebiliyor.

Colorful RTX 3090 iGame Neptune OC

Teknik kısma baktığımızda ise fabrika değerlerinde aşırtma sunan bir kart görüyoruz. Temel saat hızı 1395 MHz olarak duyurulan model, artırılmış saat hızında da 1755 MHz fabrika değerini sunuyor.

Colorful RTX 3090 iGame Neptune OC

14+8+4 şeklinde bölünmüş 26 aşamalı güç dağıtımı sunan Colorful RTX 3090 iGame Neptune OC, TDP değeri olarak ise 370W değerini sunuyor. Bu değer referans modelin TDP değerinin 20W daha üstünde bir değer. Güç konektörü ise görmeye alıştığımız sistemin dışında çıkmıyor. 3×8 pinli güç konektörü kullanılıyor.

Colorful RTX 3090 iGame Neptune OC

Kartın teknik açıdan en büyük avantajına gelirsek, soğutma performansını görebiliriz. Referans modele göre sıcaklığın 10 derece daha düşürülebileceğini belirten Colorful, kartın 70 dereceyi geçmeyeceğini söylüyor. Bu büyük bir avantaj.

Colorful RTX 3090 iGame Neptune OC

Tüm bu özellikler ve artılarıyla beraber RTX 3090 iGame Neptune OC fiyatı ise yaklaşık 2.237 dolar civarına geliyor. Yeni kart Çin için JD sitesi üzerinden satışa çıktı ama diğer ülkelere gelip gelmeyeceği net değil. Bir stok sorunu var unutmamak lazım.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler