Cuma, Mart 29, 2024

Cooler Master CK550 V2 Klavye İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası’ndan herkese merhabalar. Farklı farklı ürünleri incelemeye aldığımız hocamızın masasında bugün, Cooler Master CK550 V2 klavyesinin incelemesini gerçekleştiriyoruz.

Tasarım

Elimizdeki klavye CK550 V2 olarak satılıyor. En önemli detaylardan bir tanesi Türkçe tuş dizilimine sahip. Aynı zamanda, ilk kez görmüş olduğumuz TTC switch’ler kullanılıyor. Sağ tarafta tuşların sesini duymanız için tıklamalık bir alan bırakılmış.

coolermaster ck550 v2 002

İçeriğinden kullanma kılavuzu, tuşları sökmek için bir aparat, kumaş ve yumuşak bir mousepad ve ürünün kendisi çıkıyor.

Hemen klasik olarak hareketimizi yapalım ve ürünün fiyatına bakalım. CK550 V2 şu anda yurt dışında 98.99 dolar gibi bir fiyat etiketiyle satışa sunuluyor. Tarayıcıdan güncel kur ile Türk Lirası bazında ne kadar yaptığını öğrenmek için bakıyoruz ve 802,89 TL olduğunu görüyoruz. Ancak, Türkiye’de bizim bulabildiğimiz en uygun fiyat, yurtdışı fiyatının aksine çok daha uygun olarak görünüyor.

coolermaster ck550 v2 022

Klavye genel hatları ile sade ve çekici duruyor. Metal bir yüzeye de sahip. Bilek desteği olmadan ufaktan cılız durduğunu söyleyebiliriz. Ama, bilek desteğini koyduğunuzda şeklini ortaya koyuyor. Bu arada, bilek desteğinde mıknatıslı bir yapı bulunmuyor. Yumuşak bir kumaştan yapılmış, istediğiniz gibi çekip geri takabiliyorsunuz.

coolermaster ck550 v2 006

Cooler Master bu klavyede bir değişikliğe giderek yıllardır alışmış olduğumuz Cherry Switch’leri kaldırmış ve içerisine onun yerine TTC Switch’ler eklemiş. Tasarımsal olarak Cherry Switch’lere çok benzediğini söyleyebiliriz. İkisini yan yana koysak, hangisinin Cherry hangisinin TTC olduğunu karıştırabilirsiniz.

coolermaster ck550 v2 012

Bu arada TTC’yi kullanan ilk firma Cooler Master değil. Daha önceden de birçok rakip firmada bu Switch’leri görmüştük. İleride de bu Switch’lerin yaygınlaşacağını düşünüyoruz.

coolermaster ck550 v2 016

Işıklar kapalıyken renklendirmeler oldukça göz alıcı duruyor, ancak ışıklar açıkken de ışıkların bir o kadar göz alıcı durduğunu söyleyebiliriz. Klavyede toplamda 20’ye yakın farklı renk modu bulunuyor.

coolermaster ck550 v2 008

Ürünün MasterPlus+ isminde yazılımı da bulunuyor. En büyük özelliği ise klavyede olduğu gibi Türkçe arayüze sahip olması diyebiliriz.

coolermaster ck550 v2 023

Klavyede bir de On-the-Fly ismi verilen bir özellik yer alıyor. Bu da yazılıma gerek kalmadan atamış olduğunuz modları tekrardan klavye üzerinden kolayca kontrol etmemizi sağlıyor.

coolermaster ck550 v2 021

Kablo kısmını çok beğendiğimizi söyleyemeyiz. Her zaman kablonun örgülü olmasını yeğliyoruz.

Teknik Detaylar

  • Switch Türü: TTC Red (Mekanik)
  • Malzeme: Fırçalanmış Alüminyum
  • Tuş Dizilimi: Türkçe
  • Aydınlatma: RGB
  • Tepkime Süresi: 1ms
  • Tazeleme Oranı: 1000Hz
  • Klavye Belleği: 32bit ARM Cortex (512Kb)
  • Kablo: 1.8 metre
  • Ağırlık: 908gr
  • Tıklama Ömrü: 50 milyon

İncelememizin burada sonuna geliyoruz, mouse’un inceleme videosuna yazımızın en başından ulaşabilir, görüş ve yorumlarınızı bizlere aktarabilirsiniz. Bir sonraki incelemede görüşmek üzere hoşça kalın!

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler