Pazar, Haziran 16, 2024

Corning Gorilla Glass 6 Duyuruldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünyanın en popüler ekran koruyucu firması Corning, yeni nesil akıllı telefon ve cihazlarda kullanılmak üzere tasarladığı Corning Gorilla Glass 6‘yı duyurdu.

Dünya çapında 45 marka altında 6 milyar cihaz üzerinde ekran koruması sağlayan Corning, geçtiğimiz gün Kaliforniya'da düzenlediği basın toplantısı ile yeni nesil ekran koruma sistemini tanıttı. Önceki nesle göre çok daha dayanıklı olan yeni Gorilla Glass 6, özellikle elden düşürme alanında ciddi başarı gösteriyor.

gorilla glass 6 1t

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki ortalama olarak bir kullanıcı, akıllı telefonunu yılda 7 kez elinden düşürüyor ve bu düşürmelerin %50'den fazlası bir metreden yüksek şekilde gerçekleşiyor. Bu bilgi çerçevesinde koruyucusunu ekstra kimyasallar ile güçlendiren Corning, önceki seriye göre iki kat daha fazla dayanıklılık sunuyor.

Yeni Corning Gorilla Glass 6, yapılan laboratuvar testlerinde de oldukça iyi sonuçlar vermiş. Yapılan testlere göre yeni Gorilla 6, 15 defaya kadar pürüzlü yüzeylere yapılan düşürme testlerinden sağlam çıkmayı başarmış. Önceki nesle göre çok daha yüksek seviyede sıkıştırılan cam, çizilmelerin yanında düşürmelere karşı da çok daha yüksek koruma sağlıyor. 

gorilla glass 6 2

Öte yandan yeni cam, yeni nesil akıllı telefonlarda gördüğümüz kıvrımlı sistemlere ve tasarımlara da uyumlu olarak geliştirilmiş. Bu bağlamda Gorilla Glass 6 ile birlikte camı özelleştirme imkanı sunan Ink Jet isimli teknoloji de tanıtıldı. Buna göre telefon üreticileri, cihazlarının arka panellerinde kullanılmak üzere kendilerine özel gravür tasarımları sunabilecek. Ayrıca Gorilla Glass DX ve DX+ teknolojileri de giyilebilir ürünlerde yüksek dayanıklılık performansı sergileyecek. 

gorilla glass 6 3

Henüz çeşitli cihaz üzerinde testleri gerçekleştirilen yeni Gorilla Glass 6 ailesi, bu yılın Eylül ayında tüketicilere sunabilir olduğu paylaşılıyor. Yeni teknolojiyi ilk kullanacak olan cihaz ise belirsiz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

2 YORUMLAR

  1. Hocam orada 15 metreden düşürme demiyor, 1 metreden 15 kere diyor lütfen düzeltelim 15 metre dersek çok yanıltıcı olur. 15 metreden düşmeye insan dayanmıyor cam nasıl dayansın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler