Salı, Mart 19, 2024

Corsair Carbide Spec 06 White Kasa İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası‘ndan herkese selamlar. Birbirinden farklı ürünleri incelediğimiz hocanın masasında bugün, Corsair Carbide Spec 06 White kasa incelemesi gerçekleştireceğiz.

Asil duruşu ile dikkatleri üzerine toplayan Carbide Spec 06, sadece tasarımı ile değil donanım desteği ile de göz dolduruyor. Gelin Corsair’in yeni kasasına yakından bakalım.

Beyaz, Özgün, Asil.

Esasen kasayı üç kelime ile özetleyerek giriş yaptık çünkü Corsair Carbide Spec 06 White, tüm bu tanımlamalara uyan çok güçlü bir kasa.

corsair carbide spec 06 white rgb incelemesi 014

Genelde PC kasalarında siyah rengin hakim olduğunu görmekteyiz. Elbette tercih noktasında da siyah kasalar, farklı renklere oranla daha fazla tercih ediliyor. Lakin beyaz renkli kasaların da son yıllarda kendilerini gösterdiğini söylemek mümkün.

Corsair Carbide Spec 06 modeli de, bu kasalardan biri. Beyaz renkli teması ile şık bir tasarıma sahip olan kasa, geleneksel siyah renklerde de kopmayarak belirli bölgelerde siyah süslemelere izin vermiş.

corsair carbide spec 06 white rgb incelemesi 004

Kasaya genel bir bakış attığımızda beyaz renkli, sakin ancak bir o kadar da çekici bir tasarım bizleri karşılıyor. Beyaz, tasarımın temel rengi olsa da; temperli camın çerçevesi, kontrol paneli, ön iç panel, ekran kartı ve arka kısımdaki SSD yuvaları siyah renk ile süslenmiş.

Ön panele göz attığımızda ise yatay L kıvamında aydınlatma bölgesi ve hemen sol alt köşede Corsair logosu görmekteyiz. Genel olarak şık bir görüntü sunan bu tasarım, Corsair’in tasarım noktasındaki başarısını ortaya koyuyor.

corsair carbide spec 06 white rgb incelemesi 013

Corsair Carbide Spec 06, malzeme noktasında da kendini gösteren bir kalite sunuyor. Çelik malzemelerden imal edilmiş olan kasa, çok az bölgede sert plastiğe yer vermiş. Bu durum, kasayı 7.8 kilogram ile oldukça ağır yaparken, sağlamlık noktasında da daha dayanıklı olmasının sağlıyor.

corsair carbide spec 06 white rgb incelemesi 003

Diğer tarafta kasanın içerisini sergileyen cam seçimi de, dayanıklılığı ile birçok alanda kullanım imkanı bulan temperli cam olmuş. Temperli camlar, güncel kasalarda göz zevkine hitap ederken, gerek kullanıcı gerek donanım korunmasında da dağılmayan yapıları ile güvenilir oluyor.

Son dönemin çok tercih edilen RGB aydınlatma sisteminin de versiyonlarda kullanıldığını görüyoruz. Fakat PCH ofisine konuk olan model sadece beyaz aydınlatmaya sahip. Tasarıma etkili bir dinamizm katan aydınlatma, ön panelde görülen yatay L dekorunda ve kasanın iç bölümünde bulunuyor. iCUE yazılımı ile desteklenen bu aydınlatma sisteminde özelleştirme yapmak da mümkün.

corsair carbide spec 06 white rgb incelemesi 026

Teknik tarafta mid-Tower yapıya sahip olan Corsair Spec 06 White, geniş iç hacmi ile ferah bir kullanım sunuyor. Ölçü bazında değerlere baktığımızda kasanın 47 cm genişliği ve 44 cm yüksekliği bulunuyor. Ön panel genişliği ise 21.5 cm boyutunda.

Alıştığımız mid-Tower kasalara göre biraz daha geniş ve büyük olan bu model, keskin kenarlı tasarımı sayesinde kaba bir görüntü sunmuyor. 

corsair carbide spec 06 white rgb incelemesi 013

Corsari Carbide Spec 06 White, anakart formunda ATX, micro-ATX ve mini-ITX boyutlu anakartlara destek sunuyor. Bunun yanında kasa içerisinde dahili bir PSU bulunmuyor dolayısı ile harici bir PSU temin edilmesi gerekiyor. Bu noktada da PSU boyutu, ATX formunda olmalı zira kasa yalnızca bu boyuta destek sunuyor.

corsair carbide spec 06 white rgb incelemesi 007

Kasanın iç hacminin geniş olduğunu belirtmiştik. Bu genişlik, işlemci soğutucu ve ekran kartı desteğinde kendini gösteriyor. Kasa içerisinde destek verilen işlemci soğutucu yüksekliği 170mm. Ekran kartı yüksekliğinde ise destek 370mm ölçüsünde.

corsair carbide spec 06 white rgb incelemesi 005

Genişleme yuvalarına baktığımızda 7 adet yuva görüyoruz. Ayrıca ekran kartını dik konumlandırmak isteyenler için de dikey tutucu, kasaya dahil edilmiş. Harici disk yuvalarında 2 adet 3.5″ inç HDD yuvası, 4 adet 2.5″ inç SSD yuvası bulunuyor. HDD yuvaları içerde konumlandırılırken, SSD yuvaları kasanın yan paneline konumlandırılmış durumda.

corsair carbide spec 06 white rgb incelemesi 015

Carbide Spec 06, soğutma kanadında Corsair’e yakışır bir destek sağlıyor. Bu noktada kasada ön panelde bir, egzoz panelinde bir olmak üzere iki adet dahili 120mm siyah fan bulunuyor.

Toplamda 6 adet fan yuvası barındıran Corsair Carbide Spec 06, bu fan yuvalarının 6 tanesi için 120mm, 3 tanesi için de 140mm fan desteği sunuyor. Fanlar; egzoz kısmında bir, çatıda iki ve ön panelde üç adet olmak üzere dağılım gösteriyor.

corsair carbide spec 06 white rgb incelemesi 008

Corsair, fan konumlandırmasını ayrıca Direct Airflow adını verdiği bir havalandırma sistemi ile destekliyor. Sisteme göre ön panele koyacağınız iki adet 120mm fan ile birlikte tüm sıcak havayı çatı kısmından dışarı atabiliyorsunuz.

Bu noktada sıvı soğutma desteğine de geniş yer verilmiş durumda. Radyatör uyumluluğunda 120mm; 140mm, 240mm, 280mm ve 360mm boyutundaki radyatörler kasa içerisinde kullanılabiliyor. Ayrıca Corsair’in kendi sıvı soğutma sistemlerinde de geniş uyumluluk görmekteyiz. (Karşılaştırma tablosunda görebilirsiniz.)

corsair carbide spec 06 white rgb incelemesi

Son olarak ön panelin giriş ve çıkışlarında iki adet USB 3.1 bağlantı yuvası ve mikrofonlu kulaklık girişi bulunuyor.

corsair carbide spec 06 white rgb incelemesi 010

corsair carbide spec 06 white rgb incelemesi 011

corsair carbide spec 06 white rgb incelemesi 012

corsair carbide spec 06 white rgb incelemesi 017

corsair carbide spec 06 white rgb incelemesi 018

corsair carbide spec 06 white rgb incelemesi 020

corsair carbide spec 06 white rgb incelemesi 016

corsair carbide spec 06 white rgb incelemesi 019

corsair carbide spec 06 white rgb incelemesi 022

corsair carbide spec 06 white rgb incelemesi 024

corsair carbide spec 06 white rgb incelemesi 028

Hocanın Yorumu

Corsair Carbide Spec 06 White, daha önce incelediğimiz birçok kasa gibi bu alanda bekleneni veren kasaların içerisinde yer alıyor. Ancak bu modeli diğer modellerden daha özel kılan tek şeyin, özgün şekilde kurgulanan beyaz tema olduğunu belirtmek gerekiyor.

Bu noktada siyah rengin yoğunluğundan sıkıldıysanız ve yeni bir kasa arayışı içerisindeyseniz, asil tasarımı ve beyaz rengi ile Corsair Carbide Spec 06 White kasayı sizlere tavsiye ederiz.

tasarım ödülü editor seçimi

Kasayı daha yakından bakmak isterseniz, aşağıda bulunan video bağlantısını kullanabilir, görüş ve yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz. Yeni bir incelemede görüşmek üzere, hoşça kalın!

Corsair Carbide Spec 06 White Kasa İncelemesi

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler