Perşembe, Mart 28, 2024

Corsair Dark Core RGB Mouse İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Merhaba PC Hocası‘nın kıymetli takipçileri. Yeni bir inceleme yazısı ile tekrar birlikteyiz. Bu yazımızda Corsair Dark Core RGB mouse incelemesi gerçekleştirecek ve ürünün bizlere sunduğu tüm detaylara değineceğiz.

İncelemesini yapacağımız bu mouse, daha önce Corsair’in oyunculara yönelik hazırlamış olduğu oyuncu mouselarından farklı olarak kablosuz yapıda gelmesi ile dikkat çekiyor. Dilerseniz ürünü incelemeye başlayalım ve tüm bilinenleri sizlerle paylaşalım.

Tasarım

Corsair Dark Core RGB mouse, adının hakkını tasarımsal olarak verebilen ender mouselardan. Zira ismindeki kara rengi ve yan profilden bakıldığında anımsattığı çekirdeği, tüm dizaynına oldukça güçlü bir biçimde yansıtmış. Kullanım açısından bakıldığında ise mouse ortalama büyüklüğe sahip ve tüm eller için ideal ayarda diyebiliriz. Hafif  kısa ve tombul yapı pençe tutuşuna olanak tanırken mouseun, FPS ve MOBA türü oyunlar için oldukça ideal bir yapıda olduğunu söyleyebiliriz. 

Corsair Dark Core RGB

Mouse, oyuncu mouseu olduğu için ardığımız belli başlı tasarımsal detaylar bulunuyor ki bunlardan ilk akla gelen şüphesiz mouseun sunduğu RGB desteği. Corsair Dark Core RGB mouse adından da anlaşılacağı üzere RGB aydınlatma ile geliyor. İkisi sağ ve solda, biri avuç içinde ve biri mouse tekerleğinde olmak üzere 4 farklı bölgede RGB aydınlatma sunan mouse, ne yazık ki bu konuda biraz yetersiz kalmış gibi görünüyor. Esasen mouselarda RGB olayı kritik bir önem taşıyor zira aydınlatma bölgelerinin el ile kapanıyor olması RGB desteğinin gerekliliğini sorgulatıyor. O açıdan biraz daha geniş ve görünen alanlarda RGB beklerdik.

Corsair Dark Core RGB 002

Tasarım kanadında mouse üzerinde programlanabilen 9 tuş bulunuyor. Bu tuşlara ek olarak Sniper tuşu da yine mouseun sol kenarına eklenmiş vaziyette. Öte yandan mouseun kutusundan çıkan parmak desteği aparatı ile dilerseniz mouseun sağ kenarına parmak desteği ilave edebilirsiniz. Özelleştirilebilir ağırlık topları sunmayan mouseun kendi ağırlığı 128 gram olarak belirlenmiş. Yeterli bir düzey olsa da ağırlık toplarını gözümüz aramadı değil.

Corsair Dark Core RGB 009

Öte yandan mouseun tasarımına ek olabilecek kutu detaylarını da sizlerle paylaşalım. Kutu içerisinden mousea ek olarak 1.8 metre uzunluğunda örgülü; altın uçlu bir USB kablo, kablo uzatıcı ek aparat, kablosuz alıcı ve parmak desteği kenarı bulunuyor. Şimdi gelin Corsair Dark Core’un teknik özelliklerine değinelim.

Teknik detaylar 

Corsair Dark Core, tasarımı kadar performansı ile de ön plana çıkan bir oyuncu mouseu. Bu alanda mouseun sunduğu en belirgin özellik kablosuz kullanım sunuyor olması. Daha önce oyuncu mouselarında kablosuz yapı görmüş olsak da Dark Core, bu alanda yaptığı geliştirme ile ön plana çıkıyor. 2.4GHz hızında kablosuz iletişim kurabilen mouse, 1 MS tepkime süresi ile kablolu mouselara taş çıkartıyor. Mouseun tabanında bulunan 2 farklı anahtar ile de isterseniz 2.4 GHz ile isterseniz Bluetooth ile bağlantı kurabiliyorsunuz. Aynı zamanda 1 MS için de bir anahtar mevcut.

Corsair Dark Core RGB 006

Mouseun kalbinde yatan optik sensör ise Pixart PMW3367 olarak karşımıza çıkıyor. Sensör tam 16000 DPI seviyesine ulaşabiliyor ve 4K ekranlar üzerinde kusursuz bir performans sunuyor. Öte yandan Dark Core içerisinde dünyanın en sağlam switchlerinden olan Omron switchler ile geliyor ve toplamda 50 milyonluk bir tıklama ömrü sunuyor. Peki mouse kablosuz dedik, kablosuz gücü nereden alıyor?

Corsair Dark Core RGB 007

Dark Core içerisinde dahili bir Lityum-polimer batarya ile geliyor. Dolayısıyla bataryayı tak çıkar zahmetine girmeden mouseu şarj edebiliyor ve kablosuz olarak kullanabiliyorsunuz. Bataryanın kablosuz modda sunduğu ömür de bir hayli yüksek. Tüm ışıklandırmalar açık vaziyette 16 saate kadar kullanım ömrü sunabilen mouse, ışıklandırmalar kapalı olacak şekilde çalıştığında ise bu ömrü 24 saate yükseltebiliyor. Bu sürelerin bir kablosuz mouse için oldukça iyi süreler olduğunu söyleyebiliriz.

Corsair Dark Core RGB 008

Teknik detaylarda diğer hususlar ise tasarım bölümünde de belirttiğimiz programlanabilen tuşlar ve sniper tuşu. Üzerinde bulunan 9 tuşu Corsair’in kendi yazılımı ile programlayabileceğiniz mouse, makro atamaları ve RGB özelleştirmelerini de yine kendi yazılımı üzerinden sağlayabiliyor. Öte yandan mouse üzerinde bulunan sniper tuşu, gerçek bir sniper tuşu ile çalışarak DPI seviyesini anlık olarak aşağıya çekebiliyor. Sniper tuşu için DPI seviyesini yine mouseun kendi yazılımından değiştirme imkanınız da mevcut.

Corsair Dark Core RGB 004

Son olarak mouse içerisinde 3 farklı programı hafızalayabilen bir dahili bellek ile geliyor. Yazılım olmadığı durumlarda tak çalıştır yaptığınız esnada tüm ayarlarınız yine bu profiller üzerinden uygulanıyor.

Corsair Dark Core RGB 005

Hocanın yorumu

Corsair Dark Core incelemesini tamamladık, tasarıma ve diğer teknik detaylara değindik. Esasen mouse üzerinde aradığımız ve görmek istediğimiz şeylerden biri RGB alanlarının daha geniş tutulmasıydı. Bu konuda mouse eksik kalmış durumda. Aynı şekilde bu kalibrede bir mouseun kutusundan ağırlık toplarının çıkmasını da beklerdik.

Corsair Dark Core RGB 003

Ancak genel itibari ile, gerek kablosuz yapısı gerek sunduğu yüksek performansı ile bizleri oldukça tatmin eden Dark Core, kullanıcılara tavsiye edebileceğimiz mouselar arasında yer alıyor. Ancak mouseun üst segment bir oyuncu mouseu olduğunu ve fiyatının ortalama 450 Türk lirası civarında olduğunu ve tercih edeceklerin bu alana dikkat etmelerini de belirtmek isteriz. 

Evet hocalar bir incelemenin daha sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bu incelememizde sizlere Corsair Dark Core RGB oyuncu mouseundan bahsettik. Ürün ile ilgili inceleme videosuna aşağıda bulunan bağlantıdan ulaşabilir, görüş ve yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz. Yeni bir incelemede görüşmek üzere, hoşça kalın!

Ödüller

pch tavsiye eder odul png

performans canavari odul

Corsair Dark Core Mouse İncelemesi

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler