Cumartesi, Nisan 20, 2024

Corsair NightSword RGB Oyuncu Mouse İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası‘ndan herkese selamlar. Birbirinden farklı ürünleri incelediğimiz hocanın masasında bugün, Corsair NigthSword RGB oyuncu mouse incelemesi gerçekleştiriyoruz.

PC ekipmanları noktasında piyasanın güçlü oyuncularından olan Corsair, mouse ailesine bir yenisini daha ekledi. Dikkat çekici tasarımı ve güçlü özellikleri ile masamıza konuk olan mousea yakından bakıyoruz.

Özelleştirilebilir Ağırlık

Corsair NightSword RGB mouse, kutusundan kendisine ek olarak ağırlık topları, kullanım ve garanti belgeleri ile çıkıyor. Oldukça alışılmış olan kutu içeriği, bir mouse için yeterli. 

Corsair Nightsword RGB İnceleme 006

Siyah bir tasarıma sahip olan mouse, kavramayı arttıran kontur işlemeli kauçuk malzeme ile geliyor. Üzerinde, kenarlarında ve tekerlek üzerinde gördüğümüz bu kauçuk malzeme, kullanım hissiyatını olumlu şekilde arttıran bir detay olmuş. Aynı zamanda mouse, sol kenarında bir parmak desteği de içeriyor.

Corsair Nightsword RGB İnceleme 012

Mouse, büyük ve tombul bir yapı ile tasarlanmış. Bu noktada büyük elli kullanıcıların daha rahat kavrayabileceği bir tasarıma sahip olan Corsair NightSword RGB, ağırlık noktasında da ekstra özelleştirme sunuyor. Kutu içerisinde bulunan altı farklı ağırlık topunun mouse altına yerleştirilmesi ile elde edilebilen yeni ağırlık, kullanıcının isteği doğrultusunda 119 ile 149 gram arasında değişiklik gösterebiliyor. Mouseun kendi ağırlığı ise 119 gram.

Corsair Nightsword RGB İnceleme 002

Tasarım ile ilgili olarak Corsair NightSword RGB, adından da anlaşılacağı üzere RGB aydınlatmaya sahip bir model olarak karşımıza çıkıyor. RGB’nin hakkını veren dört farklı aydınlatma bölgesi ile hangi tutuş olursa olsun etrafını ışıl ışıl yapan mouse, bu noktada beğenimizi kazanıyor.

Corsair Nightsword RGB İnceleme 004

Öteki tarafta tasarımı ilgilendiren bir diğer nokta mouseun sahip olduğu kablo türü. Bu noktada iyi bir tercih yapan Corsair, mouseunda 1.8 metre uzunluğunda örgülü kablo kullanıyor. Dayanıklılığı artıran bu kablolamanın bağlantı noktası ise USB formunda.

18.000 DPI, Sniper Tuşu ve iCUE

Corsair NightSword RGB, teknik tarafta sekiz farklı programlanabilir tuş ile geliyor. Tuşlardan dikkat çekenin ise sağ kısma konumlandırılan Sniper tuşu olduğunu belirtelim. Bildiğiniz gibi sniper tuşu barındıran mouselarda bu düğme, tıklandığı anda DPI seviyesini yarı yarıya azaltarak dürbün hareketini en düşük seviyede tutmaya yardımcı oluyor. Dolayısı ile vuracağınız hedef, mouse titremesine bağlı olarak vuruştan kaçamıyor.

Corsair Nightsword RGB İnceleme 009

Mouseun sahip olduğu donanıma yakından bakacak olursak, PMW3391 model optik sensör görüyoruz. Sensör, Corsair’in ürettiği en güçlü sensörlerden olurken, gücünü 18.000 DPI ile gösteriyor. Aynı zamanda 1000Hz tarama gerçekleştirebilen sensör, hemen hemen tüm zeminlerde üstün izleme sunuyor.

Corsair Nightsword RGB İnceleme 005

Tuş tarafında Omron anahtarları barındıran mouse, sahip olduğu anahtarlar sayesinde 50 milyon tık ömrü sunuyor ve uzun ömürlülüğünü güçlü şekilde pekiştiriyor. İçerisinde dahili bir bellek de barındıran mouse, bu bellek sayesinde 3 farklı aydınlatma; tuş programı ve DPI ayarını hafızasında tutabiliyor. 

Corsair Nightsword RGB İnceleme 008

Mouseun düğmelerinin programlanabilir olduğunu belirtmiştik. Bu noktadaki programlama özelliği, Corsair’in gelişmiş kontrol yazılımı olan iCUE üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Aynı zamanda yazılımı kullanarak RGB özelleştirmesi, DPI ayarı ve diğer kalibrasyon değişikliklerini gerçekleştirebilmeniz mümkün.

Hocanın Yorumu

Corsair NightSword RGB mouse, kalitesi ve ürettiği ürünler içerisinde Corsair’in yine oldu dedirten bir ürünü olarak karşımıza çıkıyor. Bu noktada gerek tasarımsal detaylar, gerekse de içerilen teknik detaylar ile kendini gösteren mouse, FPS ve MOBA türü oyun severler için de ilk tercihlerden biri olacaktır.

PC Hocası olarak bizler de inceleyip test ettiğimiz Corsair NightSword RGB mouseu, bütçe çerçevesinde imkanı olan tüm oyun severlere tavsiye ederiz. Bu noktada ürüne uygun gördüğümüz ödüller, tasarım ve performans ödülü oluyor.

odul 2019 pch 02

Corsair NightSword RGB mouse incelemesini burada sonlandırırken ürünün görsel ve işitsel incelemesini içeren video bağlantısını aşağıda sizlerle paylaşıyoruz. Görüş ve yorumlarınızı bizlerle paylaşmaktan çekinmeyin. Yeni bir incelemede görüşmek üzere, hoşça kalın!

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler