Perşembe, Mart 28, 2024

CS:GO Bilinmesi Gereken Kodlar ( FPS&Crosshair ve Fazlası )

Paylaş

silkroad gaminggentr

Counter Strike:Global Offansive yayınladığı günden beri binlerce aktif kullanıcıya sahip. CS:GO da anlık olarak 400-500 bin kullanıcı oynuyor. Oyunda birçok kişinin bildiği fakat bilmeyenlerin ise kesinlikle bilmesi gerektiği küçük kodları derliyoruz.

Öncelikle vereceğim kodları yazabilmek için geliştirici konsolun

FPS(Frame Per Second): CS:Go’ya yeni başladınız ve heryerde FPS kelimesini duyuyorsunuz ama kendi FPS’nize bakmayı bilmiyormusunuz ? Fps’yi anlık olarak görebilmek için konsol ekranına +graph veya net graph 1 yazmanız yeterli. Kodu girdikten sonra aşağıdaki yazılar ekranınıza gelecektir. En başta bulunan fps ise bilgisayarınızın fps değeridir. 

fps

Crosshair Düzenleme: Aslında crosshair kişiye özeldir. Her kişi kendine en uygun crosshairi kendi bulmalıdır. Ama genede oyunun standart crosshairini kendinize ait bir crosshair keşfedene kadar daha kullanışlı hale getirmeniz için hazır kodlar vereceğim. Aşağıdaki kodlar profesyonel CS:GO oyuncusu ‘kennyS’ in facebook profilinde yayınladığı kendisine ait kodlardır: 

cl_crosshair_drawoutline “1”
cl_crosshair_outlinethickness “1”
cl_crosshairalpha “200”
cl_crosshaircolor “4”
cl_crosshaircolor_b “50”
cl_crosshaircolor_g “250”
cl_crosshaircolor_r “50”
cl_crosshairdot “0”
cl_crosshairgap “0”
cl_crosshairscale “0”
cl_crosshairsize “3”
cl_crosshairstyle “4”
cl_crosshairthickness “1”
cl_crosshairusealpha “1”

Elbette oluşan crosshairi beğenmeyebilirsiniz. Kodlarda ki sayılar ile oynayıp daha iyisini bulmak sizin elinizde ! Ben buna da üşenirim diyenler için Atölye haritası olarak hazırlanmış ‘ crashz’ Crosshair Generator v2 ‘ yi indirip deneyebilirsiniz. 

kennyscrosshair

View Model Düzenleme: View model CS:GO ‘da oyuncunun gözünden player model dosyasını özelleştirmek için yapılan ayarlara denir. Silah tutuşu, silah konumu, silahın ekrandan uzaklığı gibi ayarları içermektedir. Elbette ki crosshair de olduğu gibi en güzel oynadığınız view model sizin için en iyisidir! Aşağıda crosshair kodlarını verdiğim kennyS ‘in view model kodlarını veriyorum, değiştirip deneyerek en güzelini bulmak ise sizin elinizde.

viewmodel_offset_x “2”
viewmodel_offset_y “4”
viewmodel_offset_z “-2”
cl_viewmodel_shift_left_amt “0”
cl_viewmodel_shift_right_amt “0”
cl_bob_lower_amt “0”

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

4 YORUMLAR

  1. Bomba arkasında iz bırakma, merminin iz bırakması, sağ sol el değiştirme gibi şeyler de eklenirse daha çok kişiye hitap eden bir yaZı olur.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler