Cuma, Nisan 26, 2024

Dota 2’de Telefon Numarasını Doğrulamak Zorunlu Olacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Oyuncularının birden fazla hesaba sahip olmasından dolayı dereceli maçlarda oluşan olumsuzluklardan dolayı dota 2’de telefon numarasını doğrulamak zorunlu olacak. Valve, Dota 2 oynayan kişilerin dereceli oyunlara girebilmek için telefon numarasını doğrulamış olmasının zorunlu olacağını bildirdi. Bugün yayımlanmış olan bildirim yazısında yer alan açıklamada, Valve’ın “smurfing” adı verilen yani yüksek MMR ( matchmaking rating) oyuncularının yeni hesap alıp düşük MMR oyuncularına karşı kolayca zafer alabilen oyunculara karşı alınmış bi önlem. Dereceli maçlarda deneyimli bir oyuncu yeni başlamış birinin karşısına gelince ortaya çıkan haksızlıktan dolayı insanların canını sıkıyordu.

Smurfing Tamamen Bitecek mi?

Valve yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre, 4 Mayıs’ta devreye girecek olan bu sistemin smurfing ki tamamen bitiremeyecek fakat kayda değer miktarda azalacağını bildirdi. Sadece dereceli maç sistemi için geçerli olacak olan telefon numarası doğrulama sistemi, girilen telefon numarasının değiştirilebilmesine izin verecek ama bunun da şartı olarak bir başka hesapta kullanıla bilmesi için üzerinden en az 3 ay geçmiş olması gerekecek.

dota 2

Eşleştirme Sisteminde Ne Değişiklikler Olacak?

Gelecek olan güncelleme ile oyunun eşleştirme sisteminde de bazı değişlikler yaşanacak. Valve, dereceli oyunlar için eşleştirme yaparken giren oyuncuların ortalama MMR’ının değil, oyuncular içerisindeki en yüksek MMR’a sahip olan oyuncuya göre maç bulacağını açıkladı. Yeni sistem daha uygun eşleşmelerin yapılması sayesinde smurfing’in azalmasında etkili rol oynayacak.

Yapılacak bu yeniliklerin yanı sıra eşleştirme sistemindeki bazı bozukluklar da giderildi. Dereceli oyuna solo (yalnız) giren oyuncular, kendileri gibi herhangi bir oyuncuyla girmeyip tek giren oyuncularla eşleştirilecek. Ayrıca oyuncu sayısının az olduğu kesimler Güney Afrika, Hindistan ve Dubai bölgeleri dereceli maç için olan bölgelerden kaldırılacak. Bazı oyuncu kesiminin bu bölgelerdeki oyuncu sayısının azlığından yararlandığı bilinen bir gerçektir.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

8 YORUMLAR

  1. Windows 8.1 Pro
    intel core i3 3.20 ghz
    Yüklü bellek : 4GB
    Sistem Türü: x64
    Ekran kartı: Nvidia Geforce GT 630
    Geçerli Görüntü modu : 1360×768 (32bit) (60hz)

    Online Gta5’i Kaldırırmı İçimden kaldırmaz diyorda emin olmak istiyorum videolardan özenip duruyorum oyuna…

  2. merhaba ertuğrul,
    i5-1035G1 işlemci ge force mx330 ekran kartı gta5 oynatırmı lütfen yardım edermisin birde olumlu ise oyunu nerden satın alabilirim

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler