Cuma, Nisan 26, 2024

Disney CEO’su Bob Iger, Apple’ın Yönetim Kurulundan İstifa Etti

Paylaş

silkroad gaminggentr

Disney CEO’Su Bob Iger, her iki şirketin de bağımsız yayın hizmetlerini halka açmadan birkaç ay önce Apple’ın yönetim kurulundan istifa etti. Apple’dan Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna yapılan bir dosyalamaya göre, Iger 10 Eylül’de şirketten istifa etti. Aynı gün Apple resmi olarak Apple TV Plus servisinin lansman tarihini ve abonelik ücretini duyurdu.

Hollywood Reporter tarafından yayımlanan bir açıklama Iger şunları söylemiş;

“Tim Cook’a, Apple’daki ekibine ve yönetim kurulu üyelerime büyük saygı duyuyorum. Apple, ürünlerinin ve çalışanlarının kalitesi ve bütünlüğü ile tanınan, dünyanın en beğenilen şirketlerinden biri ve şirketin yönetim kurulu üyeliğine hizmet ettiğim için minnettarım.”

Disney ve Apple’ın ilişkisi Steve Jobs ve Pixar’a dayanıyor

Iger ilk olarak 2011 yılında Apple şirketinin yönetim kuruluna katıldı ancak Disney ve Apple’ın ilişkisi ondan baya eski idi. Disney eski Apple CEO’su Steve Jobs’un 2006 yılında çoğunluk hissedarı olduğu Pixar’ı satın almıştı. Disney, Pixar’ı 7.4 Milyar dolara satın aldı ve o sırada Jobs’u Disney’in en büyük tek hissedarı yaptı. Iger bu satın alma sürecinde aracı olmuştu.

maxresdefault 3

Artık Disne ve Apple, tüketicilerin kullandığı alanda kendi yayın hizmetleri ile başa baş gitmeye hazırlanmaktalar. Disney+ ve Apple TV Plus, bu bölünmeyi anlamlandırıyor.

Sevgili Apple, The New York Times gazetesine paylaştığı bir demeçte şu sözleri belirtti;

“Bir yönetim kurulu üyesi olarak katkılarını çok özleyeceğimiz halde, kararına saygı duyuyoruz ve hem Bob hem de Disney ile olan ilişkimizin geleceğe çok devam edeceğine dair her beklentimiz var”

Iger’in Apple Yönetim Kurulundan istifa etmesi, Google CEO’su Eric Schmidt’in 2009 yılında Apple’ın Yönetim Kurulundan ne zaman ayrıldığını size anımsatabilir. Schmidt, 2006 yılında kurula dahil oldu ancak Google’ın Android işletim sisteminin iPhone cihazlara rakip olması ile 2009 yılında isitfa etti.

Apple tarafından yayımlanan bir basın bülteni içerisinde yaptığı açıklamada şunları söyledi Iger;

“Eric’in bir Apple Board üyesi olarak etkinliğinin, potansiyel çıkar çatışmaları nedeniyle daha büyük toplantılardan daha fazla geri çekilmesi gerektiğinden, önemli ölçüde azalacaktır”

 

 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler