Pazar, Mayıs 5, 2024

Disney Plus Atatürk Dizisi Ne Zaman Yayınlanacak?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Disney Plus, geçtiğimiz günlerde hiç beklenmedik bir haber ile gündeme geldi. Öyle ki platformdaki yerli yapımların bir bir kaldırıldığını gördük. Disney Plus orijinal yapımları da dahil olmak üzere yerli yapımların kaldırılması sonrası, gözler yapılacak açıklamaya çevrildi. Biz açıklamaları beklerken, bir başka tartışma konusu da gündem oldu. Yeni tartışma konusu Disney Plus Atatürk dizisini yayınlayacak mı yayınlamayacak mı?

Gelin hem süreç hakkında yaşananlara hem de yeni dizinin ne zaman yayınlanacağına bir göz atalım.

Disney Plus Atatürk Dizisi Yayınlanacak mı?

Konunun temeli yerli yapımların platformdan kaldırılmasına dayanıyor. Net bir resmi açıklama olmadığı için iddialara göre, Amerika Ulusal Ermeni Komitesi yani ANCA tarafından Disney Plus platformuna yoğun bir baskı uygulanıyor.

Atatürk dizisinin yayınlanmaması için baskı gördüğü belirtilen platformun, dizinin iptal edilmesi çağrılarıyla da karşı karşıya kaldığı belirtiliyor.

Bir yandan yerli yapımların kaldırılması bir yandan ise dizinin iptal edileceği yönünde iddiaların yoğunlaşması sonrasında ise Disney Plus cephesinden bir paylaşım geldi.

https://twitter.com/DisneyPlusTR/status/1675543877598724096

Ek herhangi bir açıklama olmasa da platform tarafından yapılan yeni paylaşımda Atatürk dizisinin yayınlanacağı doğrulandı. Resmi olarak Twitter hesabı üzerinden yayınlanan paylaşımda dizinin fragmanına da yer verildi. Dizinin ne zaman yayınlanacağı konusunda ise net bir tarih verilmese de artık bir aralık olduğunu da söylemek lazım.

Platform tarafından yapılan paylaşımda dizinin 2023 yılı içerisinde yayınlanacağı doğrulanmış oldu. Herhangi bir ek gelişme yaşanmazsa ya da sürpriz bir iptal kararı gelmezse dizi bu yıl içinde platformda yerini almış olacak.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler