Cumartesi, Nisan 20, 2024

Dns_probe_finished_no_internet Hatası Çözümü

Paylaş

silkroad gaminggentr

Zaman zaman bizlerin de denk geldiği ve oldukça sinir bozucu bir hata  olan Dns_probe_finished_no_internet  hatası Google  Chrome’da yaygın bir hatadır. Birçok kullanıcı bu sorunu sık sık yaşamakta. Normalde, bu hata, bilgisayarınız veya aygıtınızın kullandığı varsayılan DNS sunucusuyla ilgili bir sorun nedeniyle oluşur. Bu hatanın nasıl oluştuğunu ve nasıl giderebileceğinizi bu yazımızda anlattık.

DNS PROBE FINISHED NO INTERNET Hatası

Çözüm 1

Varsayılan DNS sunucunuzu Google’ın DNS, OpenDNS veya bu hizmetlerden biri gibi diğer DNS hizmetlerine değiştirerek  düzeltebilirsiniz internet ile ilgili örneğin vpn uygulamalarını kaldırmayı veya yönlendiricinizi veya modeminizi düzeltmek üzere yeniden ayarlamayı deneyebilirsiniz.Yapmanız gereken ilk adım, bilgisayarınızda veya cihazınızdaki varsayılan DNS sunucusunu, Google’ın DNS veya OpenDNS gibi bir üçüncü taraf DNS sunucusuyla değiştirmektir.

Varsayılan olarak, bilgisayarınız İnternet servis sağlayıcısından aldığı (varsayılan ISP) varsayılan DNS sunucusunu kullanır. Ancak, bu varsayılan DNS sunucuları bazen kararlı değildir ve yanıt vermez. Bu sorunun yanı sıra diğer pek çok sorunun nedenlerinden biri de budur.

Bilgisayarınızdaki varsayılan DNS sunucusunu değiştirmek için, nasıl yapacağınızı öğrenmek için bu makaleyi okuyabilirsiniz . Kullanıcılara Windows, Mac OS X, iOS ve Android dahil olmak üzere bilgisayarlarındaki veya cihazlarındaki DNS sunucusunu nasıl değiştireceklerini anlatıyor. En sevdiğiniz DNS sunucuları arasında yalnızca bir tane kullanmak yerine daha hızlı geçiş yapmak için bu yöntemi kullanabilirsiniz .

flush dns

Çözüm 2

Windows PC’niz de DNS önbelleğini temizlemek için Komut İstemi programını açın ve şunu yazın:

ipconfig / flushdns

ve Enter

DNS sunucusunu değiştirmek, engellenen web sitelerini atlamanıza ve bunlara erişmenize de yardımcı olur. 

crome geçmişi silme 2

Çözüm 3

Google Chrome’un Geçmişi, Önbelleğe Alınmış Dosyaları, Çerezleri Temizleyin

Google Chrome verilerini kaldırmadan önce, tarayıcınızdan hata olup olmadığını test etmek için Mozilla Firefox , Safari , Opera veya UC Browser gibi diğer internet tarayıcılarını kullanarak başka bir kontrol yapabilirsiniz . Web sitelerine normal olarak bu tarayıcılardan herhangi biriyle erişebiliyorsanız, bu DNS hatasının nedeni muhtemelen Google Chrome tarayıcınızdan gelmektedir.

Çözüm 4

Komut İstemi ile Dns_Probe_Finished_No_Internet Hatası Onarma

Yukarıdaki iki yöntem işe yaramadıysa, yerel IP adresinizi sıfırlamanıza / serbest bırakmanıza / yenilemenize yardımcı olan birkaç komutla Google Chrome’unuzda DNS Probe Bitmiş İnternet Yok hatası düzeltmeyi deneyebilirsiniz.

Öncelikle, Komut İstemi programını Windows+ tuşuna basarak açın R, sonra cmd.exe yazın ve Enter

Sonra şunu yazın:

netsh winsock sıfırlama

içinde Komut İstemi programı ve basın Enter

netsh winsock sıfırlama

Windows PC’nizi yeniden başlatın ve Google Chrome’unuz bundan sonra çalışmalıdır.

Aşağıdaki DNS komutlarını aşağıdaki komutları kullanarak da düzeltebilirsiniz:

ipconfig / release
ipconfig / yenileme
ipconfig / flushdns
netsh int ip seti dns

Komut İstemi’ni açın ve ardından bu komutları tek tek gerçekleştirin. Bundan sonra, Komut İstemi programından çıkın ve ardından bilgisayarınızı yeniden başlatın.

modem kapatma

Çözüm 5 Modeminizi Kapatıp Tekrar Açın

Sorun yalnızca Google Chrome tarayıcınız da ise Mozilla Firefox veya Opera gibi diğer tarayıcılar halaen çalışıyorsa, bu yöntemi atlayabilirsiniz.

Ancak, tüm bilgisayar tarayıcılara, uygulamalara ya da e-postalara Internet’e erişemiyorsa, yeniden başlatmayı, yönlendiricinizi ya da modemi sıfırlamayı ya da ayarlarını değiştirmeyi denemelisiniz.

Yönelticinizin veya modeminizin güç kablosunu enerjinin kaynağından da çıkarabilirsiniz, en az beş dakika bekleyin ve ardından kabloyu yönlendiricinize veya modeme tekrar takın.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler