Cuma, Nisan 19, 2024

Ping Düşürme

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çevrimiçi oyunlar oynarken gecikme yaşıyorsanız, pinginizi kontrol etmeniz gerekiyor. Bu yazımızda ping sürelerini nasıl azaltacağımızı, gecikmeyi nasıl azaltacağınızı ve çevrimiçi oynanışı nasıl geliştireceğimizi açıklıyoruz. Maalesef ki halen 2018 yılı neredeyse bitmesine kısa bir süre kalmasına rağmen halen Türkiye’de online oyun severler anlık ping yükselmesi nedeni ile oyunlarda sorunlar yaşamakta.

Diğer oyuncular görünmekte, kaybolmakta ve etrafta zıplamakta – pinginiz çok yüksek olabilir. Ping, bağlantı hızınızın veya daha özel olarak bağlantının gecikmesinin bir ölçüsüdür.Burada ping’i nasıl ölçeceğiniz ve pinginizi nasıl düşüreceğiniz ve çevrimiçi oyunlarda gecikmeyi nasıl artıracağınız da dahil olmak üzere daha ayrıntılı bir şekilde açıklayacağız.

pin game 1

Ping nedir?

Birçok kişi hızlı  bir internet bağlantısının sadece iyi bir indirme ve yükleme hızına bağlı olduğunu varsayar, ancak bundan daha fazlası vardır. Aynı zamanda bir reaksiyon zamanı olan ping de var. Bilgisayarınız için başka bir bilgisayarın isteğine yanıt vermesi için gereken süredir, 98ms (milisaniye) bir ping’e sahipseniz.Ping sadece oyunları etkilemez, ancak zamanlama çok önemli olduğunda uzun bir ping süresi çok belirgindir. 

Ping Hızı Nasıl Ölçülür

Screenshot 1 1

İnternet bağlantınızın gecikme süresini , en popüler çevrimiçi hız testi olan Speedtest.net’i kullanarak test edebilirsiniz. En hızlı oyun PC’nize sahip olabilirsiniz , ancak yavaş bir ping ile, eylemleriniz çevrimiçi arkadaşlarınızdan çok daha uzun sürebilir ve bu durumda size çevrimiçi arenada size bir dezavantaj sağlamakta.

Ping Nasıl Düşürülür?

Pinginizi azaltmanın tek bir yolu yoktur, bunun yerine bir takım olası çözümler – bu bir deneme-yanılma ile bir nebze de olsa çözüm sağlayabilirsiniz.. İlk ve en basit çözüm, bilgisayarınızdaki diğer tüm programları ve pencereleri kapatmaktır; arka planda çalışan ve ping’i etkileyebilecek etkin indirmeler olmadığından emin olun.

Başka bir sorun, evinizde başka birinin veya cihazın örneğin mobil cihazlar internete bağlı cihazları devre dışı bırakarak oyunlar da sorunuzu çözebilirsniz. İnternet bağlantınızı bağladığınız ve aktif olarak kullandığınız daha fazla cihaz, sahip olduğunuz daha yüksek ping olarak karşınıza çıkmakta.

0 D9VOTak3c8It EMv

Hala yüksek ping alıyorsanız, interneti bilgisayarınıza  Ethernet kablosu ile bağlamanız bir nebze yardımcı olabilir.  CAT6 veya CAT7 Ethernet kablosu veya elektrik hattı adaptörleri bunu öneriyoruz.Bu yapılanların dışında eğer servis sağlayıcının size verdiği modemi kullanıyorsanız ayrıca uzun süredir de aynı modem kullanılıyor ise yine üstte belirttiğimiz gibi internetiniz ne kadar iyi download upload yapsa bile ping değerlerinize modeminizin eski olması da etki etmektedir.  Bu noktada bütçenize uygun yeni bir modem almanızı tavsiye ederiz . Yeni modem almak ping değeriniz de %15-%20 kadar pinginizin daha stabil hale gelecektir.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

13 YORUMLAR

  1. genel larak arkadaş bir şeyleri depolamaya çalısan program var one driver bendeki onu kapatın slin devre dısı bırakı çözülür

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler