Cuma, Nisan 26, 2024

Dolar ($) İşareti Nasıl Yapılır?  

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dolar ($) işareti, hem bilgisayarlarda hem de telefonlarda, günlük kullanımda sık sık yer verdiğimiz işaretler arasında yer alır. Kimi zaman bir şifrede karakterlerimizi yazarken kimi zaman bir doküman hazırlarken kimi zaman da yazışmalarımızda bu işarete sıkça yer veriyoruz. Tabii ki sık kullanılan bir karakter olmasına karşın klavyede dolar ($) işareti nasıl yapılır bilmeyen birçok kullanıcı var.

Aslında bakarsanız hem klavyenizde hem de akıllı telefonunuzda bu işareti yapmak için çok uğraşmanıza gerek yok. Birkaç basit adımda işi halledebiliyorsunuz. Akıllı telefonlar için ayrıca bir başlık açmayacağız ama PC kullanıcıları için aşağı birkaç farklı alternatif ekliyoruz.

PC’de Dolar İşareti Nasıl Yapılır?

Tercihinize göre değişecek farklı yöntemler bulunuyor. Biz tüm yöntemlere yer vereceğiz. Sizin hangisi kolayınıza geliyorsa, o kombinasyonu kullanabilirsiniz.

Dolar ($) İşareti Nasıl Yapılır

  • Alt Gr + 4 kombinasyonuyla dolar işareti yapabilirsiniz.

Dolar ($) İşareti Nasıl Yapılır

  • İkinci yöntem ise karakter eşlemi tablosunu kullanmak olacak. Windows arama çubuğunda “karakter eşlem” aramasını yapın ve “Gelişmiş Görünüm” bölümünü aktif ederek aranan kısmına “dolar” ifadesini yazın. İşareti buradan kopyalayabilirsiniz ya da doğrudan seç diyebilirsiniz.
  • Son yöntem ise ekran klavyesi üzerinden dolar işareti yapma. Ekran klavyesini açın. Space tuşunun yanında yer alan “üst” seçenek kısmını göreceksiniz. Buna tıkladığınızda üst kısımda dolar işaretini göreceksiniz.

Bilgisayarımda Dolar işareti Yapılmıyor

Muhtemelen dil ayarlarınızın farklı olması nedeniyle böyle bir sorun yaşıyorsunuz. Dil ayarları farklı olduğu zaman klavye kombinasyonunuz, farklı olabiliyor. Bunu kontrol etmek için;

  • “Ayarlar > Zaman ve Dil > Dil > Klavye” kısmına girip, seçimi Türkçe olarak düzenleyebilirsiniz.

Mac’te Dolar İşareti Yapmak

Windows PC’lerden farklı olarak Mac’te dolar işareti yapmak için klavyenizden “Shift + 4” kombinasyonunu yapmanız gerekiyor. Mac cihazınızda da bu şekilde dolar işaretini yapabilirsiniz.

Dolar ($) İşareti Nasıl Yapılır

Dolar işareti Kopyala

Dilerseniz hemen buradan karakteri kopyalayarak da kullanabilirsiniz. Kullanmak isteyenler için hem parantez içinde kullanım şeklinde hem de normal şekilde işareti ekliyoruz. “($)”, “$” şeklinde.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler