Pazar, Nisan 28, 2024

Ekran Kartı Resetleme

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ekran kartı bilgisayarımızı en temel bileşenlerinden bir tanesi. Bildiğiniz üzere günümüzde oyuncu camiası oldukça popüler bir kitleye sahip. Ekran kartları da bu anlamda yoğun kullanıma sahip ürünler olarak karşımıza çıkıyor. Bu yazımızda ekran kartı resetleme işleminin nasıl yapıldığını ve hangi durumlarda yapıldığını sizlere belirtiyoruz.

Bilgisayar kullanımı esnasında belirli problemler ile karşılaşabiliyoruz. Ekran kartları piyasaya çıktığında özellikle işletim sistemi Windows tarafında belirli uyumsuzlukla yaşanabilmekte. Ekran kartı üreticileri yeni bir ürün piyasaya sürdüklerinde eş zamanlı olarak Windows işletim sistemi için sürücü de yayınlamakta fakat belirli uyumsuzluklar yüzünden alınan görüntüde problemler veya windows mavi ekran hataları gibi uyarılara maruz kalabiliyoruz.

Ekran Kartı Resetleme Nasıl Yapılır?

Mevcut çalışan bilgisayarınızda klavyenizden Win+Ctrl+Shift+B kombinasyonunu yaptığınızda ekranınız kısa bir süre git gel yapacaktır. Bu vesile ile ekran kartımızın ön belleğini temizlemiş oluyoruz.

Ekran Kartı Resetleme Mavi Ekran

İlgili tuş kombinasyonunu yaptıktan sonra eğer bir mavi ekran ile karşılaşıyorsanız muhtemelen ekran kartı sürücünüzde veya Windows sürümünüzde bir çakışma mevcut olduğunu söyleyebiliriz.

Ekran kartı Driver Kaldırma

Bu durumda ekran kartınızın sürücüsünü komple silip baştan yüklemeniz en öncelikli çözümlerden birisidir. Sürücüyü program ekle kaldırma kısmından kaldırmanız problemi çözmeyebilir bu nedenle çok popüler bir uygulama olan Display Driver Uninstaller (DDU) isimli yardımcı program ile komple kaldırıp ardından tekrar ekran kartı sürücünüzü tekrar kurmanız gerekmektedir.

Ekran kartı Driver’ını tekrar yükledim fakat sorun çözülmedi

Üstte ekran kartını resetledik den sonra yaşanan probleme yönelik çözüm önerimizi söyledik. Fakat sorun yinede çözülmedi ise Windows’ işletim sistemiz de problem olabilir dosyalarınızı yedekleyip temiz bir kurulum yapmanızı tavsiye ederiz.

 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler