Çarşamba, Mayıs 8, 2024

Trafo mu bu? Cooler Master 2800W Güç Kaynağı Üretti

Paylaş

silkroad gaminggentr

Cooler Master X Mighty Platinum adını verdiği ve aynı anda dört adet RTX 4090 ekran kartını çalıştırabilecek 2800W güç kaynağı üretti. Başlığa trafo ibaresini koyarak üzerimdeki tagı atmak istedim.

Bu Kadar Güç Ne İşe Yarayacak?

İlk akla gelen soru bu. Standart bir ev kullanıcısı asla bu güç kaynağının gereksinimlerini karşılayamaz. Ancak Cooler Master aynı anda iki adet XEON veya EPYC işlemci ve dört adet RTX 4090 ekran kartını çalıştırmak için bu güç kaynağını üretti.

Direkt sunucu, render, animasyon ve aşırı yük altında saatlerce çalışan ETABS gibi uygulamalara özel geliştirildiğini söyleyebilirim. Mesela ETABS üzerinde 14900K gibi güçlü işlemci render alırken aldığı sonuna göre günlerce çıktı için çalışabiliyor.

cooler master x mighty 2800w psu v3 jpg

Bu tarz renderlar için ne kadar fazla güç, o kadar fazla zaman ve hız anlamına geliyor. Ancak “aynı anda dört adet RTX 4090 çalıştıran kaç kurum var?” derseniz oraya bir soru işareti koyarım.

cooler master x mighty 2800w psu v2 jpg

cooler master x mighty 2800w psu

Güç girişlerine göz attığımda 2 adet 12VHPWR pin mevcut. Yeni nesil RTX 40 serisi için bahsedilen güç girişleri buraya takılıyor.

Ayrıca içerisinde mobius olarak adlandırılan 14 cm’lik bir adet fan mevcut. Standart bir güç kaynağı boyutunda tasarlanan Cooler Master X Mighty bu konuda en yüksek güce sahip modellerden birisi olabilir.

Fiyat ise henüz belli değil. Bu hafta CES 2024 fuarında tanıtılacak. Orada detaylı olarak göreceğiz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

11 YORUMLAR

    • tükettiği enerjiye göre değişir. Çamaşır makinaları ortalama 1500-2600W güç tüketir. 1800W güç tüketen bir çamaşır makinesi çalıştırırsa, 1000W genel kullanımı için rahatça yeter diye düşünüyorum.

  1. 4090’lar SLI olmuyor ki zaten. Kurumlar için değil, hala madencilik yapanlar var. Onlar için olsa gerek. Yanlız 2800 verdiği güç, + %20 pirizden çekecek. Uzatma kabloları ile kullanmamak gerekir. Sigorta da bi 20 Amper olmazsa, ısıdan şalter yapışıyor, 16 Amperliği ben şahsen değiştirdim o yüzden.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler