Salı, Mayıs 7, 2024

Kervan Genişliyor: MSI Claw El Konsolu Ortaya Çıktı

Paylaş

silkroad gaminggentr

MSI Claw el konsolu ilk olarak Çin’de ortaya çıktı. Sessiz sedasız kervana katılan MSI, ASUS ve Lenovo’dan sonra el konsolu geliştiren bir diğer firma oldu.

Intel Meteor Lake serisi işlemcileri barındıran MSI Claw, Intel Ultra 7 155H isimli 16 çekirdek ve 22 iş parçacığından oluşan Ryzen Z1 Extreme işlemcisinden iki kat daha performanslı seriyi tercih ettiler.

msi claw oyun konsolu

Tasarım Biraz Sade

MSI Claw el konsolu tasarım olarak rakiplerine göre biraz daha sade geldi bana. Sağ alt köşede bir hava çıkış kanalı yer alırken, 7 inç FHD IPS panele sahip ekranla geleceğini düşünüyorum.

Ayrıca ürünün fiyatı hakkında konuşmak için henüz erken. Ancak tahmini olarak 699 dolar ile 749 dolar arasında bir yere oturacağını düşünüyorum. Çünkü sebepleri var;

32GB LPDDR5X RAM?

MSI Claw el konsolunda şimdiye kadar sızdırılan iki net bilgi var. Birincisi az önce yukarıda belirttiğim 16 çekirdek ve 22 iş parçacığından oluşan Intel Core 7 Ultra 155H işlemcisi. 4.8GHz’a kadar çıkabilen ve 28W güce sahip bu işlemci, 115W turbo gücüne sahip.

İkincisi ise 32GB LPDDR5X RAM ile geleceği. Bu ASUS ROG Ally ve Lenovo Legion GO’nun iki katı RAM kapasitesine sahip olması anlamına geliyor.

msi claw el konsolu ozellikler

Yukarıdaki Geekbench 6.2.2 sürümüne ait test MSI Claw el konsolu üzerinde yapılmış. Bu sonuçlar bize bir kaç fikir veriyor. Mesela ASUS ROG Ally ilk çıktığında tek çekirdek skorunda 2.442, çoklu çekirdek skorunda ise 11.333 puan elde etmişti.

MSI Claw bu durumda biraz geriden performansları takip ediyor. Ancak yanıltıcı olabilir. Henüz resmi rakamları bilmiyoruz.

msi claw oyun konsolu v4

MSI Claw Ne Zaman Tanıtılacak?

9 Ocak Salı günü CES 2024 fuarı Las Vegas’ta gerçekleştirilecek. Teknoloji’nin gündemi aslında 3-4 gün boyunca burada. MSI ise düzenleyeceği etkinlikte Claw el konsolunu CES 2024 için tanıtması bekleniyor. Sanırım fiyatlar ile ilgili detaylı bilgiyi de o gün elde edebileceğiz.

Gün geçtikçe MSI ve diğer üretici firmalar RAM ve işlemci hariç artık her şeyi üretir oldu. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

7 YORUMLAR

  1. El konsolu işi de yavaştan ayağa düşmeye başladı. Sırada yerel markalar çinden sipariş usülü kendi logolarını ürüne yapıştırıp konteynıra yükletirler, tıpkı laptoplarda olduğu gibi.

  2. Son dönemde bu alana el atanlar hep büyük firmalar… asus, lenovo, msi….. gerçi bu alanın ekmeğini uzun süredir Nintendo yiyor bakalım süreç kime yarayacak…

  3. çin tarafında xiaomi nubia huawei türk tarafında da monster girecek mi bu işe çok merak ediyorum 🙂 Switch, Steam Deck satışları yüksek olunca tabi asus msi lenovo girdi haliyle. Yine acer’den de bir atak gelebilir yazıyorum buraya 🙂

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler