Cuma, Mart 29, 2024

DRAM Fiyatları Ucuzluyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC donanımları içerisinde en temel parçalardan olan RAM’ler, son yıllarda inanılmaz fiyat yükselmeleri ile tüketicileri üzmüştü. Ancak yeni bir rapora göre RAM üretiminde kullanılan en önemli parçalardan olan DRAM fiyatları ucuzluyor olabilir. 

Dünyanın önde gelen pazar araştırma firması Trendforce ve bünyesinde bulunan DRAMeXchange , dünya genelin DRAM fiyatlarının yıl sonunda düşüşe geçtiğini kaydetti. Yayınlanan rapora göre 2018 yılının dördüncü çeyrek verileri; 4GB DRAM modüllerinde %10.14, 8GB DRAM modüllerinde ise %10.29 oranında bir düşüş gösteriyor. DRAM piyasasında ortaya çıkan yüksek talebe yetişmek amaçlı artan tedarik süreci, bu durumun oluşmasında önemli bir yer ediniyor.

dram fiyatları ucuzluyor 2

Üreticiler, düşen fiyatlardan dolayı ortaya çıkabilecek mali darbeyi engelleyebilmek adına 2019 yılına kadar mevcut kapasitelerini azaltmaya başladı. DRAMeXchange, bu durumun PC sahiplerini DDR4 sistemlere uyumlu işlemcilere yükseltmek için bir teşvik niteliğinde olduğu görüşünde. Genel olarak ise bu durumun PC pazarına olumlu olarak yansıyacağı yorumlanıyor. 

Öte yandan firma, 2019 yılında tüm DRAM pazarında ortalama satış fiyatı olarak %20 oranında bir düşüş yaşanabileceğini düşünüyor. Bu durum her ne kadar DRAM üreticilerini rahatsız edecek olsa da, PC yükseltmeleri için kullanıcı tarafında büyük avantaj yaratacaktır. Zira RAM’lere harcanacak paralar yerine üst düzey işlemci ve diğer ekipmanlar sağlanabilir. Bu açıdan 2019 yılı, butik PC üreticileri için harika bir yıl olacağı ve yüksek RAM fiyatlarının da son bulacağı bir yıl olabilir.

Peki sizler RAM fiyatları ucuzlarsa, sistemlerinizde yükseltmeler gerçekleştirir misiniz?

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler