Salı, Nisan 23, 2024

Super Mario’nun İlham Alındığı Mario Segale Hayata Veda Etti

Paylaş

silkroad gaminggentr

Özellikle 90 kuşağının atari ve diğer konsollarda en çok oynadığı oyunlardan birisi olan ve günümüzde halen zevkle oynadığımız Super Mario oyununun ismini veren Mario Segale 84 yaşında hayata veda etti.Segale, ABD’nin Washington eyaletinde emlak işleri ile uğraşmaktaydı

1980‘lerde, video oyununa adını verdikten sonra Nintendo of America’ya bir depo kiraladı. Başlarda Super Mario, Nintendo Shigeru Miyamoto tarafından geliştirilen oyunun ilk sürümün de karakterin adını “Jumpman” olarak adlandırmıştı prenses karakterine de ‘Lady‘ ismini vermişti. Ancak bu isimler Nintendo tarafından kabul edilmemiş.

Ardından isminden ilham aldığı Segale ile irtibata geçerek oyundaki karakterin ismini Mario olarak belirlemiş ve bu isim şirket tarafından kabul edilmiş.

Mario serisinin çoğu zaman tüm zamanların en başarılı video oyunları serisidir.Tesisatçının en son macerası olan Super Mario Odyssey, şu anda yeni Nintendo Switch konsolunun en çok satan oyunu ve 12 milyondan fazla kopya sattı.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler