Perşembe, Nisan 25, 2024

Turkcell 5G Testini Yapıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Günümüzde neredeyse bir çok işimizi İnternet üzerinden yapmaya başladık. Fotoğraflarımızı, Videolarımızı İnternette paylaşıyoruz. Git gide artan dosya boyutlarını paylaşmak için 2016 yılında hayatımıza giren 4.5 yetmemeye başladı. Bu gün ilk testleri gerçekleştirilen Turkcell 5G bize neler katacak? Turkcell 5G ile birlikte artık neler daha kolay olacak?

Açıkçası standart Facebook, instagram gibi sosyal medyada sadece gezen insanların pek umrunda olmayan 5G, aktif internet kullanan insanların hayatını çok kolaylaştıracak.

5G İnternet Hızı Ne?

Turkcell’in yaptığı 5G internet hız testinde saniyede 1.95 Gbps hıza kadar ulaşıldı. Aktif olarak 5G kullanılmaya başlandığında bulunduğunuz konumun yoğunluğu ve baz istasyonlarına göre değişkenlik gösterecektir. 5G ile birlikte ortalama saniyede 230-250 MB dosya indirme hızına ulaşabilirsiniz. 5G ile birlikte bu hızlara ulaşınca ne yapabilirsiniz?

Bulut Oyun

Günümüzde her evde yüksek grafikli oyunları oynayacak sistemler yok. 5G ile birlikte Bulut oyun sistemlerini kullanabileceğiz. Eğer tam hızda stabil bir şekilde 5G internet kullanabilirseniz, ortalama 2-4 çekirdekli bir bilgisayar ile 4K 60 FPS oyun oynamanız mümkün. 

bulut oyun

Yüksek Çözünürlükte Canlı Yayın Ve 360 Canlı yayın

Bir çok sosyal medya fenomeni ve internet kullanıcısı canlı yayın yapıyor. 5G ile birlikte 360 canlı yayın yapmak bile mümkün olacak. 

360 video

Sinan Akyüz
Sinan Akyüz
Teknoloji ve bilim dünyasını yakından takip eden, geleceğin keşiflerine hayranlık duyan, yapay zeka, biyoteknoloji gibi alanlarda öğrenmeye ve bilgi paylaşmaya tutkuyla bağlıyım.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler