Cumartesi, Nisan 20, 2024

Drone Severlerin Yeni Tercihi DJI Mavic 2 Pro ve Mavic 2 Zoom Serisi Duyuruldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünya genelinde Drone denildiğinde akla ilk gelen firmalardan olan DJI, bugün yeni drone modelleri Mavic 2 Pro ve Mavic 2 Zoom‘u tanıttı. Cihazlar hakkında bilinmesi gereken ince detayları, piyasa satış fiyatlarını ve yeni getirmiş oldukları özellikleri bu rehberde sizlerle paylaşıyor olacağız.

En Çok Satan Drone Mavic PRO

Tüm dünya genelinde şuanda satış rakamları baz alındığında en çok satan drone modeli Mavic Pro. Ancak bu saatten sonra bu rekor yine DJI firmasında kalacak gibi. Zira bugün düzenlenen lansman ve canlı yayın etkinliklerinde DJI Mavic 2 Pro ve Mavic 2 Zoom modellerini tanıtmış oldu.

dji mavic 2 goruntuler 008

DJI Mavic Pro 2 ile başlayalım;

Cihaz üzerinde Hasselblad imzasını taşıyan yeni kamera sistemi ile birlikte geliyor. Tam 1 inç boyuta sahip CMOS sensörü üzerine kurulu olan sistem, 10 bit renk desteği ile daha net ve gerçekçi çekimler sağlayabiliyor. Ayrıca D-Log desteğini de arkanıza alarak, isterseniz çektiğiniz videoları düzenleme sürecinde size eşlik ediyor.

dji mavic 2 002

Videolar Nasıl?

Ayrıca bu drone modellerinin en büyük özelliği ise şuanda Dünyanın ilk yerleşik Hasselblad kameraya sahip drone modelleri olarak kayıtlara geçti. Artık havadan görüntüleme yapacak kişiler için yepyeni bir sayfa açılmış durumda.

Cihaz 20 megapiksel kalitede fotoğraf çekebildiği gibi, F2.8-F11 diyafram aralığına sahip. İsterseniz Full HD isterseniz de 4K 10-bit HDR videolar çekebiliyorsunuz.

dji mavic 2 006

dji mavic 2 005

Ya Uçuş Süresi ve Görüntü Aktarımı?

DJI Mavic 2 Pro yeni teknolojisini de arkasına alarak tam 31 dakika boyunca havada kalabiliyor. Üstelik tek batarya ile. Drone severler mutlaka bu cihazı satın aldıktan sonra iki yada üç batarya satın alarak, havada kalma süresini ortalama 1.5 saate kadar çıkartacaklardır. Bu da çok çok iyi bir süre diyebilirim.

Görüntü aktarım tarafında ise cihazın menzili 1080p görüntü de 8 kilometre. Eğer 4K görüntü aktarmayı isterseniz, 4 kilometre menzilinizin bulunacağını da unutmayın. Cihazı Sport Moduna aldığınızda 72 km maksimum hıza ulaşabiliyor. Eğer isterseniz DJI Goggles sanal gerçeklik gözlüğünü de satın alarak, bu heyecanı ikiye hatta üçe katlayabilmeniz mümkün.

dji mavic 2 004

DJI Mavic 2 Zoom

Evet, başlığı yanlış görmediniz. DJI bugün gerçekleştirdiği etkinliğinde Mavic 2 Zoom Drone modelini de tanıttı. Bu modelin Mavic 2 Pro‘dan en büyük farkı isminden de anlayacağınız üzere kamerası. İsteyen kullanıcılar havada yakınlaştırma, uzaklaştırma yapabilirken, optik detayları ince ayrıntılarına kadar yakalamak isteyenlere büyük imkanlar sunuyor.

Cihaz içerisinde 24-28 mm lensleri ile iki kat optik zoom yapabiliyor. İsterseniz bunu menüden girip dijital zoom olarak da değiştirebiliyorsunuz. Mavic 2 Zoom kamera tarafında 12 megapiksellik 1/2.3 inç CMOS sensörü ile geliyor. Fotoğraf çekimlerinde maksimum 12 megapiksel desteği, HDR çekim özelliği ve 13 durak dinamik aralığı ile farklı bir seçenek olacak.

dji mavic 2 003

“HyperLapse Videolar Çekebileceksiniz”

DJI Mavic 2 Zoom modelinde HyperLapse desteği de bulunuyor. İsterseniz havada veya yere yakınken birden fazla fotoğrafı birleştirerek HyperLapse videolar çekebilir ve içeriklerinize renk katabilirsiniz.

Kameranın yanı sıra DJI yazılıma da çok büyük önem veriyor. Yeni geliştirilen ActiveTrack 2.0 teknolojisi sayesinde hareketli objeleri çok daha rahat ve kontrollü biçimde takip edebileceksiniz. Eski Mavic Pro modeline göre daha sessiz motorlar ile gelen bu iki yeni drone, 31 dakika havada kalabilmesi ve 72 km hıza çıkabilmesi drone severleri şimdiden heyecanlandırıyor.

dji mavic 2 goruntuler 007

dji mavic 2 goruntuler 006

dji mavic 2 goruntuler 005

dji mavic 2 goruntuler 004

dji mavic 2 goruntuler 003

dji mavic 2 goruntuler 002

dji mavic 2 goruntuler

Kaza Önleme Sistemi

Az önce yazılımın öneminden sizlere bahsetmiştim. DJI Mavic 2 Pro ve Mavic 2 Zoom modellerinde dahili olarak 8 GB hafıza bulunurken, Mavic 2 ailesinden birisini satın aldığınızda yeni geliştirilen kaza önleme sistemlerinden de faydalanabileceksiniz.

Eski modellerin bazılarında yer alan sensörler ile birlikte bir yere çarpmak istediğiniz zaman drone bunu yapmıyor ve kaza önleme sistemini devreye sokuyordu. Artık bu sistem çok daha geliştirilerek, hemen hemen %98 kazaların önüne geçebileceği belirtiliyor.

dji mavic 2

Fiyatlar Ne Durumda?

Şuanda DJI resmi web sitesinde Mavic 2 Pro 1450 Dolardan satılırken, Mavic 2 Zoom modeli 1250 dolardan satılıyor. Eğer üstüne bir de DJI Goggles gözlük eklemek isterseniz üzerine 400 dolar daha eklemeniz gerekecek.

dji mavic 2 pro

dji mavic 2 zoom

Açıkçası yeni modeller yine kendisine hayran bırakmayı başardı. Gerek yazılım desteği, gerek havada kalma süresi, gerekse tasarımı yine drone severleri etkileyecek. Ancak bir yandan da maddi olarak biraz zora sokacak.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

4 YORUMLAR

  1. mavic 2 zoom gerçekten iyi işler yapacak gibi doğa fotoğrafları ve videoları çeken birisi olarak söylüyorum yakınlaştırma gerçekten lazımdı. Bazı yerlere çünkü yaklaşabilmek mümkün değil. Bu sayede çok iyi işler çıkacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler